Subota, 28.04.2007.

"PROLJETNI KROS 2007."



Fotografije sa jučer, 28.4. 2007. godine, održanog Proljetnog krosa "Sinj 2007." možete pogledati u foto-galeriji.

Antonio Macan, hrvatski "Mozart" u Sinju - «Humanitarni koncert za sanaciju tvrđave Grad»



Antonio Macan, hrvatski "Mozart" nastupit će u Sinju, danas, 29. travnja 2007.g. s početkom u 20 sati u Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju na «Humanitarnom koncertu za sanaciju tvrđave Grad»

Mladi glazbenik rođen je u Franfurtu na Majni prije osamnaest godina, a njegov otac Ante je iz Sinja. Ljubav prema glazbi otkrio je u četvrtoj godini a kao sedmogodišnjak je baratao s zavidnim repertoarom "majstora klasike" kao: Mozarta, Bacha, Haydna, Beethowena, Chopina, Tschaikowskya i Debussya.

Od "malih nogu" pokazivao je kako je u glazbi poseban i osvajao je razne nagrade ("Mladež muzicira" i "Jugend musizierd"- Hassen).

Antonio svira i vlasite kompozicije. Obišao je cijelu Europu, održao je koncert i u Mozartovoj koncertnoj dvorani (Mozart Saal) frankfurtske Stare Opere (glazbenoj kući koja se po ugledu uspoređuje i s pariškom Olympijom).

želja mu je privući mladu publiku u koncertne dvorane, pa stoga pokušava dio svoje glazbe prilagoditi i njihovim ukusima.

Ono o čemu je nekada samo sanjao danas mladom hrvatskom pijanisti Antoniu Macanu postaje svakodnevica. 22. travnja 2007.g. po prvi put će se predstaviti brojnoj hrvatskoj publici na koncertu u velikoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu!
IZVOR: www.sinj.hr


POSJET UčENIKA IZ DIJONA

Večeras u Sinj dolaze učenici i profesori Tehničke škole Iz Dijona u Francuskoj. U sklopu programa razmjene učenika u Sinju će boraviti sedam dana. Tom prigodom upoznati će se sa stručnim radom škole, posjetiti će hidroelektrane Orlovac i Peruču te splitsko brodogradilište. Francuski učenici posjetiti će kulturne, povijesne i prirodne znamenitosti Dalmacije i Cetinskoga kraja. Uzvratni posjet naših učenika i profesora očekuje se slijedeće godine.

SVEčANOST U TRILJU

Sinoć je u restoranu Dalmaciju u Trilju održana prigodna svečanost na kojoj su podijeljenja uvjerenja 50-torici novih pčelara s područja Sinja, Trilja i Hrvaca. Osposobljavanje je provedeno u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta iz Sinja.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras od 19 te od 20 i 30 sati se prikazuje najnoviji šesti nastavak priče o «Rockyju Balboi».

SPORT

Na Gradskom Hipodromu završen je tradicionalni «Proljetni kros» osnovnih i srednjih škola Cetinskoga kraja u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Sinja.
Poslijepodne, Galopski klub Vreba iz Hrvaca otvara galopsku sezonu 11-tom međunarodnom priredbom. Na priredbi koja počinje danas u 15,30 bit će 4 trke a posebna zanimljivost bit će pripremljena jahanje za naj mlađe.

Junak gostuje u Makarskoj gdje u 16,30 sati igra protiv domaćeg Zmaja u okviru natjecanja 3. HNL jug. Glavice sutra u 4. HN ligi igra protiv Vira u gostima, a u nedjelju Hrvace gostuju kod Dragovoljca a otočki OSK u Polači.

Rukometaši Cetinke u Trilju u 18 sati dočekuju ekipu Biograda, dok Kamičak u nedjelju dočekuje Adriachem.
Rukometašice Sinja u gostima su kod Orkana iz Dugog rata. Taj susret se igra u 20 sati na Gripama, dok su rukometašice Cetine gošće Kaštela.

Odbojkašice Sinja u nedjelju u 17 sati igraju zaostalu utakmicu 2. lige protiv zadarskih Arbanasa, Pakrac je domaćin 3. utrke za prvenstvo Hrvatske za motokros prvenstvo Hrvatske,gdje će nastupiti i članovi MK Cetina iz graba Ivan i Petar Kundid.

Mladi ragbijaši Sinja danas u Zagrebu na igralištu Mladosti igraju finalne susrete Hrvatskog kupa protiv Siska odnosno Mladosti u kategoriji od 12 i 14 godina.