Petak, 28.04.2006.

ODRžANA 27. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA



Na danas održanoj 27. sjednici Gradskog poglavarstva raspravljalo se o ukupno 22 točke dnevnog reda.
Prihavaćeno je Izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Sinja za 2005. godinu i prihvaćen Program održavanaj komunalne infrastrukture za tekuću godinu. Za 2006. godinu planirano je 9.550.000,00 kuna od čega će oko 4 milijuna kuna biti utrošeno za održavanje nerazvrstanih cesta, oko 2 milijuna za javnu rasvjetu, a ostatak ide za čišćenje i održavanje javnih površina, groblja i odvodnju oborinskih voda.
...

USKORO SANACIJA CESTE OTOK-SINJ

Prema riječima ravnatelja županijske uprave za ceste Joška Gašpara za nekoliko važnih cesta na području Cetinskog kraja osigurani novci iz proračuna. Milijun i pol kuna predvidjeno je za cestu Otok-Sinj, pola mijuna kuna utrošit će se za izvanrednu sanaciju ceste Rumin-Obrovac, a osigurana su finacijska sredstva i za neke projekte cesta na Triljskom kraju. Dodaje kako sanacije i održavanja spomenutih cesta što se tiče županijske uprave mogu krenuti odmah.
Inače ukupni županijski proračun za ceste iznosi 27 milijuna kuna. U nedavnom posjetu Sinju i Cetinskom području ravnatelj Gašpar izrazio je zadovljstvo stanjem i kvalitetom županijskih cesta Cetinskog kraja ali dodaje kako one uvijek mogu biti bolje i sigurnije.

USKORO STIžU RJEšENJA O POVRATU POREZA

Prva obrada prijava poreza njih oko 2300 u povratu srestava već jesu ili će u narednih nekoliko dana sjesti na tekuće račune poreznih obveznika. Voditeljica sinjske ispostave Ana Gašpar ističe kako će rješenja poreznicima po obradi biti poslana i na kućne adrese.
Dodajmo kako je sinjska Porezna ispostava zaprimila oko 11 400 prijava poreza na dohodak. Mjesečno se obradi izmedju 2-3 tisuće. Iz sinjske ispostave potvrdjuju ako ne bi bilo većih zastoja u isplati na državnoj razini da će se sve prijave poreza obraditi do kraja lipnja mjeseca.

OPćINA OTOK USVOJILA PROSTORNI PLAN

Nedavno je Općinsko vijeće Otoka usvojilo prostorni plan potvrdjuje i načelnik Branko Samrdžić. Novi prostorni plan, ističe načelnik, u perspektivi je preduvjet gospodarskog razvoja i novog zapošljavnaja. Plan je podijeljen na nekoliko lokacijskih cjelina, a očekuju se i prva ulaganja privrednika, ulazak novih investicija poput punionice pitke vode i drugih ulaganja u radne zone Otoka.
Načelnik je daodao kako je u tijeku izrada projekta za izgradnju nogostupa županijske ceste od Kosinca do Vratnica u dužini od 2-3 kilometra. Inače svake godine pa tako i ove općina Otok investira oko milijun kuna u asfaltiranje nerazvrstanih cesta.

PRVA BICIKLIJADA U SINJU

Udruge za razvoj i jačenje civilnog društva "Srma" u nedjelju, 30. travnja, kao organizator najavljuje prvu biciklijadu pod motom "šport za sve". Pokrovitelj utrke je Grad Sinj , a start je predviđen u 16 sati s Trga Kralja Tomislava s rutom prema Otoku.
Cilj biciklijade je na Sinjskoj športskoj zrakoplovoj luci, a prijave se vrše u uredu udruge na adresi Glavička 15 ili neposredno prije početka zanimljive utrke.

VRIJEME

Jutros je u Sinju izmjereno11 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana malo će zatopliti, no i dalje uz moguću kišu i ponegdje grmljavinu.

""VEčERNJA šKOLA 2" U TRILJU

Dramska udruga Most iz Trilja danas će od 20 sati u Gradskom kinu Trilj izvesti predstavu naziva "Večeranja škola 2" autorice Nade Lapić. Inače dopredsjednica udruge gospođa Lapić ističe kako je predstava i smišljena kao parodija popularnih likova iz poznate televizijske emisije koja smijehom i razbibrigom okuplja pozornost brojnih gledatelja.
Dodajmo kako autorica predstave ima namjeru priredbu preseliti i van granica županije, a postoji ideja o prezentaciji večernje škole 2 i u Zagrebu.
Nakon predstave koja je besplatna slijedi otvaranje sadržajno jako bogate izložbe iste autorice u tehnici akrila sa temom pejzaža.