Četvrtak, 28.04.2005.

ODRžANA 97. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na dnevnom redu 97. sjednice Gradskog poglavarstva grada Sinja, donijeta je odluka o izgradnji novog gradskog stadiona. Izvođač će biti Cetina d.d. iz Sinja, a vrijednost radova procijenjena je na 18.979.827,44 kuna. Poglavarstvo je donijelo odluku o uređenju sportskog igrališta u Bajagiću, a radove će izvoditi tvrtka «Skok-kop» d.o.o. iz Turjaka koja je ponudila cijenu od 243.275 kuna te rok izgradnje od 45 dana.
Nabava i montaža naprava za igru djece u Gradskom parku pripala je tvrtci « INVEST CO» koja bi trebala u roku 20 dana isporučiti i ugraditi iste za cijenu od 187.392,00 kuna. Proširenje ulice Dinka šimunovića vršit će «Grass» obrt iz Turjaka koja će ujedno vršiti i uređenje okoliša kod gimnazije Dinka šimunovića. Nabava i ugradnja sustava za automatsko zalijevanje zelenih površina na Alkarskom trkalištu pripala je obrtu «Agrorad» iz Trogira uz najpovoljniju cijenu od 34.050,00 kuna.
Prihvaćen je Prijedlog zaključka o ograničenom prikupljanju pismenih ponuda za zemljane radove stupova javne rasvjete, te izrada odvodnog kanala u Suhaču. Prihvaćen je Prijedlog financiranja pojačanih mjera zaštite od požara u ljetnom razdoblju 2005. godine.
Prihvaćen je zahtjev za odobrenje lokacijske dozvole za postavljanje kioska u Brnazama.
Na sjednici nisu prihvaćeni zahtjevi trgovačkih lanaca za rad prodavaonica na državni blagdan 1. svibnja. Prihvaće je Ugovor o osnivanju prava služnosti radi polaganja priključnog kabela za bazen. Radi se o polaganju podzemnog kabela u dužini od 9 metara za buduću trafostanicu na Gradskom bazenu.

DRžAVNO TAKMIčENJE IZ GRčKOG I LATINSKOG JEZIKA

U organizaciji Hrvatskog društva klasičnih filologa sutra će se u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju održati državno natjecanje iz grčkog i latinskog jezika. Na natjecanju će sudjelovati 66 učenika sa svojim mentorima i 15 članova povjerenstva.

JAVNA TRIBINA U HOTELU ALKAR

U petak u hotelu Alkar održat će se javna tribina na temu « Detuđmanizacija i dekomunizacija Hrvatske». Predavač je prof.dr.sc. Branimir Lukšić, a početak tribine najavljen je za 19 sati.

IZLOžBA SLIKA EDE KEREKEš


Pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva grada Sinja u Galeriji Galiotović sutra,29.4.2005. godine, u 19 i 30 minuta bit će upriličeno otvaranje prve samostalne izložbe slika sinjske umjetnice Ede Kerekeš.

VRIJEME

Prevladava sunčano i toplo vrijeme, slično vrijeme prema najavama meteorologa zadržati do kraja dana.