Srijeda, 28.03.2018.

Radionice za nezaposlene hrvatske branitelje


U organizaciji Udruge nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u travnju će se za nezaposlene hrvatske branitelje na poligonu Braniteljske zadruge za avanturistički turizam Patriot organizirati radionice o zapošljavanju i samozapošljavanju te o proizvodnji i preradi humusa.
Kroz radionice branitelji će biti upoznati s mjerama za zapošljavanje i samozapošljavanje, te će biti prezentiran proces proizvodnje i pakiranja najkvalitetnijega humusa uz pomoć crvenih kalifornijskih glista.
Prijave se možete na mail: unhbdr@gmail.com ili na mobitel 098 920 8319, najkasnije je do 5. travnja 2018. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ponoćno sunce u Gradskom kinu Sinj


Večeras se na programu Gradskog kina Sinj našao film Ponoćno sunce.
Epska romantična drama govori o 17-togodišnjoj djevojci Katie (Bella Thorne) koja zbog rijetke bolesti ne smije biti izložena suncu.
Tijekom dana je u kući, a tek navečer, po mraku, kreće prema lokalnoj željezničkoj stanici gdje svira gitaru za putnike. Jedne večeri upliće se sudbina i Katie upoznaje dečka (Patrick Schwarzenegger) s kojim započinje ljetnu romansu.
Početak prikazivanja je u 20,15 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest voćarima

Stabilno vrijeme tijekom prvih dana u tjednu omogućilo je obavljanje zakašnjelih agrotehničkih mjera kao i provođenje zaštite jabuke i kruške.
Upozoravamo voćare da temeljito pregledaju nasade te sukladno fenofazi obave preventivne zaštite usmjerene na uzročnika krastavosti (Venturia inaequalis). Uporabu sredstava na osnovi bakra (Nordox 75 WG,Neoram WG,Champion,Kupropin) uz dodatak mineralnih ulja (Bijelo ulje EC,Mineralno svijetlo ulje EC) preporučujemo u fazi bubrenja i otvaranja pupa (jezgričavo voće u unutrašnjosti Županije), dok u nasadima s razvojnim stadijima pojave prvih listića i balona, preporučujemo uporabu organskih fungicida (Chorus, Chromodin S-65, Ziram 76 WG, Antracol WG 70, Dithane M-45, Polyram DF).
Zaštitu provedite za mirna vremena , sukladno uputi proizvođača (podatci o SZB registriranim u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu dostupnom na web adresi:http//fis.mps.hr/tražilicaszb/.
Ambalažu pravilno zbrinite te popunite evidencijsku listu o uporabi sredstava za zaštitu bilja.
mr.sci.Ivana Župić
IZVOR: WWW.FERATA.HR