Srijeda, 28.03.2012.

TZ SINJ DOBILA: Turistički vodič grada Sinja



SINJ – Turistička zajednica Grada Sinja izradila je prvi turistički vodič Sinja na hrvatskom jeziku u nakladi od 5.000 primjeraka.
-U tijeku je izrada vodiča na engleskom jeziku, a u planu su prijevodi na njemački, francuski i talijanski jezik. Osim informacija o destinacijskim vrijednostima i specifičnostima poput kulturno-povijesnih znamenitosti, muzeja i galerija, zanimljivosti iz povijesti, manifestacija, gastronomije, sporta i rekreacije, vodič sadrži korisne informacije i upute za posjetitelje grada, važne telefonske brojeve i kontakte na području grada koji bi mogli zatrebati gostu, upotpunjene kompletnom bazom adresa svih smještajnih kapaciteta na području turističke zajednice Grada Sinja. Turistički vodič ćemo promovirati i distribuirati putem sajmova i prezentacija – kazala je za Glas Zagore direktorica TZ Sinj Jelena Bilić.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Delicije Marović otvaraju pogon



U Gospodarskoj zoni Kukuzovac sutra u 12 sati bit će upriličeno svečano otvaranje objekta investitora Delicije Marović d.o.o. iz Sinja. Tvrtka Delicije Marović d.o.o. Sinj na građevinskoj parceli od 2.262 metra kvadratna izgradila je proizvodni objekt, sušionicu pršuta, s dnevnim kapacitetom od jedne tone suhomesnatih proizvoda. Radovi na izgradnji objekta, površine oko 400 metara kvadratnih, počeli su 7. rujna 2011. godine.
Iz društva GZ Kukuzovac najavili su kako će u pogonu biti zaposlena 4 radnika različite stručne spreme, no suvlasnik Zdeslav Marović kazao nam je kako će uz njega, koji je nezaposlena osoba s područja grada Solina, biti zaposlena još jedna osoba iz Sinja, iz evidencije HZZ-a. U dogledno vrijeme, kaže Marović, planira se zapošljavanje još 5 osoba s područja grada Sinja.

IZVOR: WWW.FERATA.HR                                                                                                 

Sjećanje na podkamešničke žrtve

Danas će se obilježiti 68. godišnjica jednog od najmasovnijih i najokrutnijih pokolja na hrvatskim prostorima tijekom Drugog svjetskog rata. U pohodu zloglasnih SS-ovih divizija Princ Eugen 28. i 29. ožujka 1944. godine u naseljima Gala, Otok, Ruda, Podi, Krivodol, Rože i Voštane ubijeno je više od 1 tisuću i 500 civila, uglavnom staraca, žena i djece.Obljetnicu zločina u potkamešničkim selima obilježit će Udruga anitfašista i antifašističkih boraca Cetinskog kraja Sinj, koji će položiti vijence žrtvama fašističkog terora. Vijenci će se položiti u selima Ruda, Voštane, Podi (Ratkovići) i Krivodol. Okupljanje je u 17 sati kod spomenika u Krivodolu. UABA CK Sinj poziva sve građane, kao i obitelji stradalih da prisustvuju obilježavanju ovog događaja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR  

Požar u skladištu u Sinju

Jučer je očevidom požara, koji je prethodnog dana oko 16,45  sati u Sinju izbio u skladištu jednog poduzeća, utvrđeno da je požar izazvan otvorenim plamenom ili žarom, a izbio je na obližnjoj parceli. U požaru je izgorjela odložena drvena građa. Šteta još nije utvrđena. U tijeku su policijski izvidi.
IZVOR: PU SD