Petak, 28.03.2008.

Obilježavanje 17. obljetnice akcije "Plitvice" i pogibije Josipa Jovića


Pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova RH i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a u suradnji s Ministarstvom obrane RH, sutra, 29. ožujka, i u ponedjeljak, 31. ožujka, obilježit će se 17. obljetnica akcije "Plitvice" i 17 godina od pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika koji je izgubio život na Uskrs 31. ožujka 1991. godine, kao prva žrtva Domovinskog rata.
...

ODBAčENA KAZNEMA PRIJAVA PROTIV SINJSKOG ODVJETNIKA ZORANA VUJANOVIćA

Općinsko državno odvjetništvo u Sinju odbacilo je kaznenu prijavu Ozrena Matijaševića, predsjednika HUS-a protiv sinjskog odvjetnika Zorana Vujanovića. Prisjetimo se Matijašević je tvrdio kako Zoran Vujanović manipulira radnicima Dalmatinke Nove. Kako nam je u Razgovoru potvrdila Općinska državna odvjetnica Ankica Marasović prijava je odbačena jer u postupanju odvjetnika Vujanovića nije bilo obilježja kaznenog dijela.

OBAVIJEST

Od jučer poslijepodne bez napajanja slektričnom energijom su potrošači u ulicama Put župića i Put Pazara. Kako smo doznali u sinjskom pogonu "Elektrodalmacije" problem sa isporukom nastao je zbog kvara na podzemnom kabelu koji će u toku dana biti saniran.

KOMEMORATIVNI SKUP U PODIMA

U zaseoku Ratković u Podima danas će biti održan komemorativni skup povodom šezdeset i četvrte godišnjice stradanja žrtava fašističkog terora u podkamešničkim selima

IZBORI U DICMU

U nedjelju će se održati izbori za članove Vijeća mjesnih odbora općine Dicmo.U mjesnim odborima Kraj, Prisoje, Sušci, Krušvar, Ercegovci i Osoje mještani će birati između Nezavisne liste načelnika općine Josipa Silića i liste HDZ-a. U mjestu Sičane prijavljena je samo lista HDZ-a. Birališta će biti otvorena od 8 do 18 sati, a sutra je izborna šutnja.

OBAVIJEST

Osobe s prebivalištem u pograničnom području Republike Hrvatske, koje imaju posjede, školuju se ili su zaposlene u pograničnom području Bosne i Hercegovine, trebale bi se do 01. travnja javiti u Policijsku postaju Sinj zbog izdavanja novih graničnih propusnica. Uz osobnu iskaznicu, građani trebaju predočiti potvrde o zaposlenju ili školovanju u pograničnom području BiH, odnosno izvod iz katastra u republici BiH kojima se dokazuje vlasništvo nad nekretninama u pograničnom području.
Iz sinjske Policijske postaje ističu kako će se svi prelasci državne granice izvan zakonom utvrđenih graničnih prijelaza bez propusnica teretiti kao nezakoniti, te se sukladno Zakonu o nadzoru državne granice kažnjavati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 18,00 sati prikazuje se američki avanturistički akcijski film Zlatni kompas. Glavne uloge tumače Nicole Kidman i Daniel Craig. Film je priča o siročetu iz paralelnog svemira, svijeta koji živi i diše usporedo s našim, ali u kojem postoje bitne razlike. Kod njih vještice vladaju sjevernim nebom, a polarni medvjedi su najveći ratnici.

U 19,45 sati na repertoaru sinjskog kina je oskarovac "Bit će krvi", američki film u kojem glavnu ulogu tumači Daniel Day -Lewis. Priča prati uspon propalog rudara srebra koji sam odgaja sina, koji se vlastitom mukom izdiže do uspješnog naftnog tajkuna.

SPORT

U četvrtom kolu skupine za ostanak A1 košarkaške lige sutra, 29. ožujka, u 19,30 sati u Sinju se sastaju Alkar i Osijek.

Nogometaši Junaka na Gradskom stadionu sutra u 15,30 sati dočekuju ekipu Uskoka iz Klisa, a u isto vrijeme u Dubrovniku se sataju domaći Gošk i Hrvace.

Pobjednik rukometnog turnira "Uskrsni Zeko" koji je jučer održan u Sinju je ekipa "Koke" koja je u finalu pobjedila ekipu Knina.Treće mjesto pripalo je domaćinu i organizatoru turnira ekipi žRK Sinj. četvrto mjesto osvojile su Sesvete, peta je triljska Cetinka i šesti Sisak. Na ovom natjecanju nastupile su djevojčice rođene 94 godište.

Sutra s početkom u 10 sati na športskom centru Gola brda u Otoku održava se deveti po redu Uskrsni nogometni turnir za mlađe uzraste. Na turniru nastupa osam ekipa, a organizator je NK OSK.