Srijeda, 28.03.2007.

DJEčJA žUPANICA U SINJU

Dječja županica Karla Vučković danas je posjetila Sinj u kojem se sastala s gradonačelnikom Nikolom Tomaševićem i učenicima triju sinjskih osnovnih škola. Karla je učenica 6. razreda osnovne škole Pojišan iz Splita, a sudjelovanjem u tv emisiji «Učilica», u kojoj je postigla odlične rezultate, kandidirna za županicu. Uz pomoć ravnatelja škole, mentorice i razrednice, te uz podršku drugih nastavnika i učenika izabrana je za predstavnicu splitsko dalmatinske županije, a svoju podršku dali su joj i župan Ante Sanader te gradonačelnici Zvonimir Puljić i Nikola Tomašević.
Gradonačelniku Tomaševiću danas je predala loptu za vaterpolo, kojom će se idući tjedan igrati utakmica između vaterpolo reprezentacija Hrvatske i Italije na sinjskom bazenu.
Dječja županica je volontirala u akciji «želim život» Zaklade Ane Rukavine, sudjelovala u organizaciji županijskog natjecanja Lidrano, a u svom programu će se, između ostalog zalagati za druženje i rad s invalidima i promociju sporta.

KOMEMORACIJA U PODIMA

Danas je u Podima, u zaseoku Ratković, održana komemoracija povodom šezdeset i treće godišnjice stradanja žrtava fašističkog terora u podkamešničkim selima. Komemoracija je počela u 10,00 sati, a organizator je Savez antifašističkih boraca i antifašista Cetinske krajine. Procjenjuje se da je u tom teroru život izgubilo više od tisuću i 800 mještana podkamešničkih sela.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Gradsko vijeće održati će 18. sjednicu u četvrtak 29. ožujka. Na dnevnom redu je 9 točaka uglavnom izviješća o prošlogodišnjem radu te Prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Sinja za tekuću godinu, Prijedlog Riješenja o imenovanju stalnog sastava Gradskog izbornog povjerenstva za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada te prijedlog o osnivanju komisije za popis birača grada Sinja i imenovanje predsjednika, zamjenika predsjednika, članova i zamjenika članova Komisije za popis birača.

TRIBINA

Udruga "Glas roditelja za djecu", čiji je program zdravstvenog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole između 24 predložena, na natječaju ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, ocijenjen najkvalitetnijim, održati će tribinu u Sinju na temu «Tko i kako odgaja djecu». Na tribini će sudjelovati stručni gosti iz Zagreba doktorica mikrobiologije Marija ćurlin, koautor programa Ladislav Ilčić, Ljubica Duspara -psiholog i Ivica Relković dopredsjednik GROZD-a, koji je istaknuo kako su ovaj program radili eminentni stručnjaci sa područja odgoja, obrazovanja i zdravstva. Tribina će se održati sutra u četvrtak u samostanskoj dvorani s početkom u 19,00 sati.

"DANI KRšćANSKE KULTURE" U TRILJU

U Trilju je počela međunarodna manifestacija, koju već treću godinu organizira izdavačka kuća «Verbum» iz Splita, pod nazivom «Dani kršćanske kulture 2007». Manifestacija se održava u još četiri grada u Dalmaciji, a suorganizator programa u Trilju je Kulturno društvo Trilj.
Nakon jučerašnjeg predstavljanja knjige Ivana Ugrina «Kardinalni razgovori» za danas je najavljena projekcija dokumentarnog filma Branke šeparović «Bogorodica».Projekcija će se održati u gradskoj knjižnici s početkom u 18 sati.

PREDSTAVA ZA DJECU

Sinjsko pučko kazalište pripremilo je predstavu za djecu «čarobni Lončić» autorice i redateljice Sandre Kovač - Levantin. Predstava će se odigrati u sinjskom kinu sutra u 10,30 i u 15,00 sati.

PREDSTAVA ZA DJECU

Euritmijski amaterski ansambl udruge «Svitnjak» iz Splita, u subotu u Sinju organizira kazališnu matineju za djecu. Predstava, koja je rađena prema Slovačkoj narodnoj bajci «Putovanje prema suncu», održat će se u sinjskom gradskom kinu s početkom u 11 sati, a namijenjena je djeci od 4 do 12 godina.

SPORT

Sinoć su košarkaši Alkara u okviru natjecanja A1 košarkaške lige u skupini za ostanak u Dubrovniku pobijedili domaći Dubrovnik rezultatom 86-84,u drugom susretu Osijek je pobijedio Dubravu 99-91 nakon ovih susreta u ovoj skupini Alkar je prvi sa omjerom 9 pobjeda i 3 poraza,dok je Dubrava posljednja i ide u kvalifikacije za ostanak ove lige.

Atletski klub Sinj 10 - tu godinu zaredom organizira natjecanje najboljih atletičara dugoprugaša u polumaratonu koje će se održati u nedjelju s početkom u 9,30 sati.
Start i cilj su u Glavičkoj ulici kod Pošte.
Ove godine trka ima karakter prvenstva dugoprugaškog kupa Hrvatske, a prvi put i građani svih kategorija trčat će stazu dužine 5 km.

Od 28. ožujka do 8.travnja u francuskom Ortezu igra se Europsko prvenstvo za juniore u ragbiju, boje Hrvatske brane i dva člana ragbi kluba Sinj Dario Vučak i Ivica Jukić. Hrvatska je u skupini s švicarskom,Izraelom i Mađarskom.

U susretu 2. ragbi lige Sinj je u Splitu pobijedio Nadu 2 rezultatom 17-12
Večeras s početkom u 19,30 minuta igra se odgođeni susret 2. Hrvatske rukometne lige za rukometašice u kojem se sastaju žRK Sinj i Makarska.

KRONIKA 92

PP SINJ, 21.03.2007.g.
službenici PP Sinj obavili su obavijesni razgovor u svezi KD Prijevare sa pedesetosmogodišnjakom i pedesetdvogodišnjakinjom. Utvrđeno je da je pedesettrogodišnjak u studenom 2005. g. u banci podigao kredit koji je po dogovoru predao navedenim supružnicima koji su se obvezali vraćati mjesečnu ratu kredita. Obzirom da do veljače 2007.g. supružnici nisu podmirili niti djelomično umanjili ni jednu mjesečnu ratu, doveli su u zabludu pedesettrogodišnjaka davajući mu lažna obećanja da će podmiriti sva dugovanja. Protiv navedenih supružnika slijedi Posebno izvješće u svezi KD Prijevara.
IZVOR: PU SD