Utorak, 28.03.2006.

PROGRAM GRADNJE OBJEKATA I UREđAJA KOMUNALNE INFRASTRUKTURE GRADA SINJA ZA 2006. GODINU

Na protekloj sjednici Gradskog poglavarstva predstavljen je program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2006. godinu. Po tom programu određuju se objekti i uređaji komunalne infrastrukture za Grad i to vodoopskrba, odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda, nerazvrstane ceste i nogostupi, groblja i mrtvačnice, tržnica i javna rasvjeta.

Po tom planu u tekućoj godini dovršit će se izgradnja vodoopskrbe gornje zone Gljev gdje predstoji ulaganje u rješenje elektro priključka objekata vodoopskrbe.
Prema najavama Poglavarstva uskoro će se krenuti i sa izgradnjom kanalizacijskih kolektora u ulicama Braće Radića, Put Odrine, Matasovoj ulici, ulici Vladimira Nazora.
Izgradnjom kanalizacisjkih kolektora u nevedenim ulicama rješava se odvodnja oborinskih i fekalnih voda na lokaciji većeg stambenog naselja šireg centra grada u kojem je smještena osnovna škol , dječji vrtić i gradski bazen te će se ista prihvaćati u postojeći sakljupljač otpadnih voda i odvoditi na pročistač.
Procijenjena vrijenost ulaganja je 8 milijuna kuna, a trebaju ih osigurati Grad Sinj, Hrvatske vode i županija.
Ove godine planirana je i izgradnja kanalizacijskog kolaektora u Omiškoj ulici koja bi se izvodila zajedno sa regulacijom lijevog pritoka potoka Pavijak za što će grad Sinj izdvojiti 200.000,00 kuna.

OTVORENO PISMO "STOžERA ZA SANACIJU ODLAGALIšTA OTPADA MOJANKA"

Nedavna odluka Gradskog poglavarstva o početku programa saniranja odpada na Mojanki ne zadovoljava predstavnike Stožera za sanaciju i dislokaciju deponija pa u otvorenom pismu mole ministricu Dropuli,ć direktora Fonda Mladinea, te župana Sanadera da svi deponiji u županiji dobiju isti status,odnosno da se dodijele jednaka finacijska sredstva za sanaciju. Poglavarstvo i Gradsko vijeće Sinja mole da još jednom sjednu, razmisle i shvate, kako kažu u dopisu, da su donijeli suludu odluku o prihvatu tuđeg smeća. Dodaju kako nedavno usvojeni Generalni urbanistični plan ne predviđa deponij na teritoriju grada, nego samo tranzitni centar za odvoz otpada s podučja radne Zone. Otvoreno pisamo javnosti potpisuje predstavnik stožera Boro Galić.

PREZENTACIJA MJERA ZAVODA ZA ZAPOšLJAVANJE

Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji sa gradskim i općinskim poglavarstvima Cetinske krajine organizra prezentaciju mjera iz Nacionalnog akcijskog plana zapošljavanja za 2006. godinu. Prezentacija će se održati 30. ožujka u gradskoj vijećnici s početkom u 9 sati.

SPORT

Na prvoj ovogodišnjoj hrvatskoj motokros utrci uspješan nastup imali su članovi motokros kluba Cetina iz Graba. U klasi 85 seniori Ivan Kundid osvojio je drugo mjesto. U klasi 85 juniori Petar Kundid bio je treći.
Isti vozači osvojili su i vrlo dobra mjesta u klasi 65 juniori te u klasi OPEN.
Utrka je održana u Kloštaru Podravskom, a vrlo dobar nastup imali su i u Požegi.


Danas se u Splitu igra zaostala utakmica II hrvatske lige za rukometašice Orkan - Cetina.

Jučer su u županijskom nogometnom savezu izvučeni parovi poluzavršnice županijskog nogometnog kupa. 26. travnja sastaju se u Hrvacama - Hrvace i Solin, a u Makarskoj Zmaj i Dugopolje.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas oblačno i toplo vrijeme. Temperatura zraka u 7 sati iznosila je 9 stupnjeva Celzijevih.