Petak, 28.02.2020.

Sinj: Međužupanijsko natjecanje frizera i kozmetičara

 
Sinj je po prvi put je dobio organizaciju Međužupanijskog natjecanja frizera i kozmetičara svih srednjih strukovnih škola od Rijeke do Dubrovnika.

U Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića jutros se održava natjecanje u dvije kategorije – frizeri i kozmetičari, a sudionici su pravo na sudjelovanje na natjecanju ostvarili osvajanjima prvih mjesta na školskim natjecanjima.

Na natjecanju sudjeluje ukupno 9 škola s 14 predstavnika, po 7 u svakoj kategoriji. SSŠ bana Josipa Jelačića u kategoriji ‘frizeri’ predstavlja Ivana Bilan koju je za natjecanje pripremila prof. Željka Vuko, a u kategoriji ‘kozmetičari’ Josipa Poljak, koju je pripremila mentorica Jelena Poljak.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava pojačanih aktivnosti tijekom vikenda

Tijekom nadolazećeg vikenda, a posebno u noćnim satima tijekom petka i subote, na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi će se pojačane aktivnosti u cestovnom prometu.

Kao i do sada, biti će posebno usmjerene na faktore rizika, odnosno prekršaje najčešće povezane s nastankom teških prometnih nesreća. Tu prvenstveno spadaju nepropisna brzina, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima i kaciga na mopedima i motociklima, te korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

‘Poštujte prometne propise, prilagodite brzinu stanju i uvjetima na kolnicima, ne sjedajte za volan ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol ili druga opojna sredstva i za vrijeme upravljanja vozilom ne koristite mobitel i ne poduzimajte radnje koje bi Vam mogle odvući pažnju od upravljanja vozilom, već pažnju usmjerite na vožnju i prilike na cestama’, poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR