Utorak, 28.02.2017.

Sutra Čista srijeda – početak korizme


Sutra, 1. ožujka vjernici obilježavaju Čistu srijedu – Pepelnicu kojom započinje vrijeme korizme – pokore i obraćenja.
Čista srijeda zapovjedni je post i nemrs. Euharistijska slavlja i obred pepeljanja u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se u 7, 8, 9 i 18 sati.
Župa Gospe Sinjske kroz korizmu se priključuje akciji ’40 dana za život’ – miroljubivoj pro-life inicijativi za zaštitu života nerođene djece. Svaku večer na tu nakanu u 17.30 sati, prije večernje mise molit će se krunica.
U četvrtak, 2. ožujka poslije večernje mise upriličit će se klanjanje pred Presvetim.
U petak, 3. ožujka na korizmeni petak započinje pobožnost križnog puta. Kroz cijelu korizmu pobožnost križnog puta služit će se petkom u 13 sati za djecu, u 17,15 za sve župljane u crkvi i u 20 sati za mlade na Gospinom gradu. Korizmeni propovjednik je don Ivan Kešina, profesor na KBF-u u Splitu.
Ovaj petak je prvi u mjesecu pa vjernici imaju mogućnost za ispovijed u Svetištu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Agencija REAL ESTATE CRO potražuje stan do 60m2

Agencija REAL ESTATE CRO potražuje stan do 60m2 u Sinju. Cijenje ponude molimo poslati na KONTAKT.

Danas završnica ‘Dana Krnjevala Sinj 2017.’


Danas, na pokladni utorak, u organizaciji Krnjevalske udruge grada Sinja upriličit će se zatvaranje ‘Dana Krnjevala Sinj 2017.’
Okupljanje mačkara je u popodnevnim satima u prostorijama Udruge u vojarni Kula, odakle će oko 15 sati zajedno krenuti u defile užim centrom grada. Tradicionalno, na sinjskoj Pijaci upriličit će se čitanje presude i spaljivanje krnje, a potom će od 20 sati i 30 minuta u hotelu Alkar uslijediti veliki maskenbal. Za sve posjetitelje organizatori pripremaju bogate nagrade za grupnu i pojedinačnu masku, izbor za kralja i kraljicu večeri te bogatu lutriju. Za dobru atmosferu pobrinut će se Z-BEND i Iva Ajduković
IZVOR: WWW.FERATA.HR