Petak, 28.02.2014.

Održana kreativna radionica ''Maske za mačkare''

U Udruzi Srma u Sinju u četvrtak 26. veljače održana je kreativna radionica ''Maske za mačkare''. Četrnaestoro djece brižljivo je ukrašavalo svoje maske pod budnim okom i uz pomoć volonterki, mama i baka. Uz plava nebeska perca, prozirni ogandij, šljokice i vilinski sjajni prah maske su završene u punom sjaju. Besplatna radionica je bila namijenjena djeci osnovnoškolske dobi u okviru programa kvalitete življenja, a materijale je osigurala Udruga Srma.

Nastavljaju se krnjevalske svečanosti

I ovaj vikend proći će u znaku krnjevalskih aktivnosti.
Članovi Krnjevalske udruge grada Sinja – njih 50-ak sutra ujutro putuju na Riječki krnjeval, gdje će se predstaviti s maskom ‘Opsada Sinja 1715.’.
U organizaciji Krnjevalske udruge Donjeg Karapelja, u Glavicama će se sutra održati 15. tradicionalni Glavički krnjeval. Okupljanje mačkara je u 12 sati kod Pulinog dućana. Suđenje krnji i njegovo spaljivanje upriličit će se oko 16 sati i 30 minuta, a nakon toga će uslijediti maskenbal i izbor za najbolje maske. Organizatori pripremju grah, a prisutne će zabavljati Dario bend.
U svoje pohode sutra će krenuti i Vojnićke mačkare. Polazak je od gostionice Dolina mira u 10 sati. Pravac kretanja je Vojnić-Košute-Trilj-Vedrine (C.Diem)-Gardun-Vojnić. Dolazak na područje grada Trilja očekuje se oko 12 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dr. Milan Kujundžić na Hit radiju

U petak, 28. veljače, u emisiji 100 ljudi 100 ćudi Hit radija, gostuje predsjednik Hrvatske zore dr. Milan Kujundžić.
Dr. Milan Kujundžić posjetit će Sinj povodom osnivanja ogranka Hrvatske zore – stranke naroda. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

I u Sinju se snima video ‘Happy’

Po uzoru na mnoge gradove i u Sinju će se narednih dana snimati spot za svjetski megahit Pharella Williamsa ‘Happy’.
Megahit ‘Happy’ dobio je podršku mnogih gradova diljem svijeta, a svoja videa potom je snimiLo i nekoliko hrvatskih gradova. Inicijativu za snimanje videa ‘Happy’ pokrenuo je mladi sinjski snimatelj Ante Gugić, a snimanje spota bit će 4. ožujka, za vrijeme održavanja sinjskog maskenbala. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR