Subota, 28.02.2009.

VIJESTI IZ HRVACA

Općinski odbor HDZ-a Hrvaca sinoć je na svojoj sjednici jednoglasno donio odluku o kandidatu za načelnika općine na sljedećim lokalnim izborima. Kandidat će biti predsjednik stranke Dinko Bošnjak, a za zamjenika načelnika kandidirat će se Jakov Titlić.

KATARINA BANIć, TRILJANKA NA IZBORU MISS UNIVERSE HRVATSKA

Triljanka Katarina Banić kao prva pratilja regionalnog izbora Miss Universe Dalmacije plasirala se na izbor Miss Universe Hrvatske za Miss Universe svijeta. Izbor će se održati sutra, 1. ožujka, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji, a program počinje u 20.00 sati. Izbor će prenositi Hrvatska televiziji na svom prvom programu od 21.10 sati. Na izbor se plasiralo 20 djevojaka iz cijele Hrvatske. Katarina ima 19 godina, visoka je 180 cm. Učenica je Srednje škole likovnih umjetnosti u Splitu. Svoj glas za najljepšu djevojku mogu dati i gledatelji, a broj na koji se može glasovati na Katarinu je 060 665 665.

NIKOLA TOMAšEVIć OBJAVIO KANDIDATURU ZA SINJSKOG GRADOAčELNIKABivši gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević još u travnju 2008. godine, gostujući u Temi dana Hit radija, dao je naslutiti kako bi se mogao kandidirati za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima. Na današnjoj tiskovnoj konferenciji službeno je potvrdio kandidaturu.
Na predstojeće izbore Nikola Tomašević izlazi kao nezavisni kandidat, te za sada ne traži potporu niti jedne političe stranke. Kaže kako očekuje podršku najjače ne političke stranke-građana, birača koji ne pripadaju niti jednoj stranci. Na pressici nije otkrio imena mogućih kandidata za zamjenka gradonačelnika, niti imena ljudi koji će biti na listi za gradsko vijeće.

"SAJAM POSLOVA" U SINJU

Hrvatski zavod za zapošljavanje organizira drugi Sajam poslova, koji će se u ponedjeljak, 2. ožujka, održati u Sinju u hotelu Alkar. Sajam će se održavati u vremenu od 10,00 do 16,00 sati. Srednjoškolci će imati prigodu vidjeti što je zanimljivo na tržištu rada, a nezaposleni susret s poslodavcima za predaju životopisa i molbi za posao.

OBAVIJEST

S obzirom da rok za prijavu poreza na dohodak istječe u ponedjeljak porezne ispostave, pa tako i sinjska, radit će danas do 15,00 sati, a u ponedjeljak, 02. ožujka do 19,00 sati.

OBAVIJEST

Korisnici doplatka za djecu još samo danas mogu obnoviti zahtjev za dječji doplatak kako bi ga bez prekida nastavili primati i nakon 1. ožujka ove godine.
Zahtjev se podnosi područnoj službi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje prema mjestu prebivališta ili poštom.

KINO DANAS

U gradskom kinu večeras se prikazuju dva fila. U 18,00 sati na repertoaru je film "Toše", o tragično preminulom makedonskom pjevaču Toši Proeskom, a od 19.30 sati prikazuje se oskarovac "Neobična priča o Benjaminu Buttonu" sa Brad Pittom u glavnoj ulozi.

SPORT

Pred nama je zanimljiv športski vikend iz kojeg izdvajamo susret košarkaške A1 lige između Alkara i Dubrovnika. Utakmica se igra u 19,30 sati.

Danas, 28. veljače, se igraju utakmice prvog kola nastavka 2. HNL. Nogometaši Junaka u 15,00 sati igraju u Sisku protiv domaće Segeste, a u isto vrijeme u Sinju igraju Trogir i Istra.

U drugom kolu nastavka rukometne sezone u 18 sati u Trilju igraju Cetinka i Biograd, u 16 sati u Sinju Kamičak i Matković 2, a rukometašice Sinja od 14 sati na svom terenu dočekuju ekipu Trogira 2.

Od sutra 01.ožujka počinje i ribolovna sezona. Kako nam je rekao predsjednik šRD "Cetina" Sinj Branko Alebić do danas je izdato oko 200 dozvola ribičima iako se očekuje kako će još toliko biti izdato. Poribljavanje Cetine s pritocima je završeno.

Danas i u nedjelju u Požegi se održava prvenstvo Hrvatske u Twrlingu, na kojem će nastupiti i 25 sinjskih mažoretkinja. Trenerica Vesna Jukić Bračulj očekuje dobar uspjeh svojih mažorektinja.