Četvrtak, 28.02.2008.

SUTRA ZADNJI ROK ZA PRIJAVU POREZA NA DOHODAK

U sinjsku ispostavu Porezne uprave zaprimljeno je više od 12 tisuća prijava poreza na dohodak u 2007. godini, od očekivanih 13 tisuća. S obzirom da sutra istječe rok za podnošenje prijava, u poreznim ispostavama je organizirano produženo radno vrijeme, pa će danas i sutra raditi od 7,00 do 19,00 sati. Porezni obveznici svoje prijave mogu poslati i poštom - preporučeno, najkasnije 29. veljače. Dodajmo da se prve obrade prijava poreza na dohodak očekuju sredinom travnja, a povrat poreza ne može se ostvariti ukoliko porezna prijava nije predana na vrijeme. Napomenimo, kako se zahtjevi za dječji doplatak također moraju podnijeti zaključno sa sutrašnjim danom.

U SINJU 294 OBOLJELIH OD GRIPE



Na području koje pokriva sinjska ispostava Zavoda za javno zdravstvo sve je više oboljelih od gripe. U ispostavi su prijavljena 294 oboljela, kod kojih nisu zabilježene druge komplikacije. S obzirom da svi oboljeli ne odlaze k liječniku, pretpostavlja se da je virusom gripe zaraženo više ljudi nego ih je u evidenciji Zavoda.

PREDAVANJE

Udruga Novi Put nastavlja s projektom «Sinj - grad zdrave mladeži», kojem je cilj edukacija i senzibiliziranje mladih za problem ovisnosti. U okviru ovoga programa Udruga je organizirala tri predavanja za roditelje učenika osmih razreda triju sinjskih osnovnih škola naziva: «Roditelji u prevenciji i zaštiti mladeži od ovisnosti». Prvo od tri predavanja održano je jučer u osnovnoj školi Ivana Lovrića, dok će se kroz sljedeća dva tjedna odvijati u drugim sinjskim školama. Sljedeći tjedan bit će održano i predavanje za nastavnika i profesore na temu ovisnosti, a vodit će ga eminentni stručnjak na području borbe protiv ovisnosti dr. Slavko Sakoman.

IZBORNA SKUPšTINA HDZ-a GRADA SINJA

Danas u 19 sati u sinjskom Gradskom kinu održat će se redovna Izborna skupština Temeljnog ogranka HDZ-a Sinj. Na skupštini će se birati predsjednik, izvršni odbor od 8 članova i 22 delegata koji će predstavljati temeljni ogranak na Skupštini gradske organizacije, koja bi se trebala održati, kako nam je rekao predsjednik temeljnog ogranka gradske organizacije Sinj Ante Filipović, polovinom mjeseca ožujka.

UPIS U VOJNU EVIDENCIJU OBVEZNIKA

U uredu za obranu Sinj, na adresi Stjepana Gunjače 12, i danas se obavlja upis u evidenciju vojnih obveznika rođenih 1990. i starijih godišta koji nisu upisani, a kojim prezimena počinju slovima: R i S u 11,00 sati i š i T u 13,00 sati.
vojni obveznici sobom su dužni ponijeti osobnu iskaznicu ili Domovnicu, a eventualnu spriječenost trebaju opravdati roditelji ili članovi uže obitelji.

PREDAVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE



Hrvatski zavod za poljoprivrednu službu iz Sinja u suradnji sa tvrtkom "Sigenta" organizira predavanje za poljoprivrednike na temu «Novosti u zaštiti povrća». Predavanje će održati mr. Danko Tolić iz tvrtke Sigenta sutra, 29. veljače, u petak u sinjskoj Gradskoj vijećnici s početkom 11 sati.

OBAVIJEST

U organizaciji športske udruge Grada Sinja danas će se u 18 sati u gradskom kinu održati svečanost na kojoj će se najboljim sportašima, klubovima i zaslužnim športskim djelatnicima dodijeliti priznanja i nagrade za 2007. godinu. Priznanja i plakete uručit će se i zaslužnim dugogodišnjim športskim djelatnicima.