Utorak, 28.02.2006.

NOVI SNIJEG U CETINSKOM KRAJU

Novi snijeg koji je padao sinoć u višim predjelima Cetinskoga kraja prouzročio je dodatne probleme u prometu. Djelatnici sinjske Nadcestarije od tri sata posipali su ceste na Kamenskom, Voštanima, Zelovu i Maovicama.
Kako doznajemo od dežurnog iz sinjske nadcestarije Nediljka živaljića sve ceste su prohodne, novi odroni na kritičnim dionicama se ne bilježe, a uporaba zimske opreme obvezna je je u Vrlici i na Kamenskom.

DRAžEN PAVLOVIć DAO OSTAVKU U PROVREMENOM GRADSKOM ODBORU HDZ-a

Predsjednik sinjske HVIDRA-e Dražen Pavlović dao je ostavku na članstvo u privremenom Gradskom odboru HDZ-a Sinj. Za medije izjavio kako je dao ostavku bez protivljenja uz zamolbu da ga se pozove na sljedeću sjednicu privremenog Gradskog odbora. Inače, Pavlović i dalje ostaje na dužnosti predsjednika sinjske HVIDRE

IVANU BULJU 22 GODINE ZATVORA

Vrhovni sud potvrdio je 22 godišnju kaznu zatvora Ivanu Bulju za ubojstvo 17 -esto godišnje Anđele Belić u ožujku 2002. godine. Protiv presude Vrhovnog suda od 30 studenoga 2005. žalili su se državni odvjetnik i optuženik, no vrhovni sud odbio ih je kao neosnovane i potvrdio presudu suda drugog stupnja.
Tom je presudom podsjetimo, ukinuta oslobađajuća prvostupanjska presuda za Pavla Bulja koji je u međuvremenu pritvoren jer je predmet vraćen prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje. žalba Ivana Bulja tada je djelomično prihvaćena pa mu je kazna sa 27 smanjena na 22 godine .

NASTAVLJA SE šTRAJK SINDIKATA DRžAVNIH SLUžBI

I danas se nastavlja štrajk sindikata službenika u državnim upravama. Podsjetimo štrajk je u organizaciji četiriju sindikata državnih službi počeo u petak, a nastavlja se I danas. Prema sindikalnim podacima štrajku se odazvaklo oko pedeset posto službenika i namještenika, no državni ured tvrdi kako je u štrajku bilo tek dva posto sindikalaca.

U svojim zahtjevima traže povećanje plaće za 10-15 posto ističe povjerenik sindikata sinjske ispostave Kažimir Tomašević te moli sugrađane ra razumijevnje i da se suzdrže još danas od zahtjeva osim u izninmo potrebnim slučajevima

Dodajmo ovome kako zaposlenici poreznih ispostava danas nisu u štrajku, štoviše zbog predaje prijava poreza na dohodak, sindikat zaposlenih u poreznim ustanovama odgodio je štrajk do kraja zakonskog roka predaje prijava

DANAS POSLJEDNI DANA ZA PRIJAVU POREZA NA DOHODAK

U područnom uredu u Splitu u svih 12 ispostava zaprimljeno oko 67 tisuća prijava poreza na dohodak za proteklu godinu, od ukupno očekivanog broja od 90.000 prijava. Sinjska ispostava bilježi oko 10.800 prijava od očekivanih 12 tisuća.

Posljednji dan prijave poreza na dohodak je danas. Svi porezni uredi tako će za stranke raditi do 18 sati- izvjestio je pročelnik porezne uprave, Područnog ureda iz splita Renko Letnić.

"DANI KRNJEVALA"

Pokladni je utorak i u našem gradu je završna krnjevalska svečanost. Od 15 sati na Kvartirima će se formirati maškarana povorka koja kreće poznatom rutom Kvartiri , Alkarsko trkalište, Vrlička do Doma mladih gdje će se zaustaviti na Trgu Kralja Tomislava na kojem će se spaliti popularni krnje.
Dodajmo kako će se u večernjim satima održat u Domu mladih završni ples pod maskama, uz odabir najkvalitetnih maski i vraćanje ključeva grada odnosno prestanaka vladavine krnjevala.

I Otočke maškare danas idu u krnjevalsku povorku u Donja Kašetela i u Split.
Troškovi i prijevoz su osigurani za sve mačkare ističe Dušan Litre iz organizacijskoga odbora te naglašava kako će okupljanje biti u 12 sati u svim naseljima, odakle će autobus krenuti na Krenicu. Polazak iz Gale je u 13 sati. Povorka u Kaštelima zakazana je za 17 sati, a za 19 u Splitu.

TRIBINA UDRUGE "NOVI PUT"

Sinjska udruga za prevenciju "Novi Put" najavljuje edukativnu tribinu na temu zlouporaba droga kod mladih, a pod nazivom "Izaberi pravi put".
Tribina će se održati u dvorani Franjevačkog samostana u četvrtak 2 ožujka s početkom u 19,30.

Stručni osvrt na tu problematiku iznijet će dr.Ante Prolić i psiholog prof.željko župić, a nakon toga usljediti će svjedočanstva splitskih liječenih ovisnika. Tribina je prvenstveno namjenjena učenicima prvih i drugih razreda srednjih škola i gimanzije kao i njihovim roditeljima.

VRIJEME

Oblačno i hladno vrijeme i u nastavku dana. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je 0 stupnjeva Celzijevih.