Ponedjeljak, 28.02.2005.

SPORT

Košarka

U sklopu natjecanja lige Ožujsko u 15. kolu košarkaši Alkara poraženi su od strane košarkaša Dubrovnika rezultatom 78 :70.
Sinjski košarkaši iskoristili su ovu utakmicu za dobro uigravanje pred dva domaća nastupa protiv Zagorje tehno betona i Zagrebačkog Hirona.
...

STANJE NA CESTAMA

Iako posljednji dan mjeseca veljače protječe bez padalina, sinjska Nadestarija intervenirala je na brdskim dionicama triljskog kraja. Voditelj županijskih cesta sinjske nadcestarije Nediljko živaljić potvrđuje da jsu zbog jake bure na državnoj cesti D220 Trilj- Kamensko sniježni zapusi visoki i do metra , no ista je očišćena i posuta adekvatnim materijalom.

Također se ralicama čistila lokalna cesta Tijarica- Aržano, te Voštane- Rože. Vožnja spomenutim pravcima odvija se bez većih poteškoća, no uz povećan oprez.

CRNA KRONIKA

Službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave Splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalnu radnju nad J.M. pedesetčetverogodišnjakom iz Sinja , kojom su utvrdili da je u razdoblju od 1, travnja 2004, do 31.prosinca 2004,kao zaposlenik poduzeća Trgosirovina d.d, Sinj, naložio radnicima koji su radili na otkupu sekundarnih sirovina da krivotvore otkupne račune na način da su na otkupne blokove upisivali imena rodbine, djece i umrlih osoba, a navedeni bi iz blagajne zadržavao dio novca za sebe.

Tijekom ljeta 2004, prodao je osobno i teretno vozilo u vlasništvu poduzeća te je tom prilikom krivotvorio iznos na računu prodaje da bi razliku novca zadržao za sebe. Navedenim radnjama počinio je materijalnu štetu u iznosu od 224,390,00 kuna. Slijedi kaznena prijava po članku 337 kaznenog zakona- zlouporaba položaja i ovlasti.

SASTANAK U GRADSKOJ VIJEćNICI NA TEMU "LOKALNA PARTNERSTVA ZA ZAPOšLJAVANJE"

Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji s Poglavarstvom grada Sinja sutra organizira sastanak regionalnog tima na temu Lokalna partnerstva za zapošljavanje. Sinjska ispostava ovakvim predavanjima pridodaje veliku važnost, s glavnim ciljem što većeg broja zaposlenih osoba.
Sastanak će se održati u 10 sati u gradskoj vijećnici uz nazočnost svih kompetentih sudionika tržišta rada na regionalnoj razini te predstavnika jedinica loklane samouprave. O prezentiranom programu predviđena je i diskusija s prijedlozima i komentarima. Kratkoročni plan što uspješnijeg zapošljavanja prvenstveno je usmjeren na poduzeća i obrtnike.

POčINJE MALA šKOLA U TRILJU

U organizaciji poglavarstva grada Trilja i tamošnjeg dječjeg vrtića 14.ožujka s radom će započeti mala škola za područje grada i pripadajućih mu naselja za djecu koja nisu polaznici vrtića rođenu od 1.04 '98 do 1,04 '99.

Prijave se vrše osobno ili telefonom 831-014 u tajništvo ili kod pedagoga osnovne škole u Trilju, uz potrebnu dokumentaciju s imenom , prezimenom, datumom rođenja i mjestom boravka djeteta.
Zbog pravovremenog formiranja grupe te početka rada male škole u spomenutom terminu, umoljavaju se roditelji da prijave izvrše najkasnije do 8.ožujka.

VRIJEME

Sutra će prevladavati pretežno sunčano s vrlo hladnim jutrom. Vjetar većinom slab, a na Jadranu jaka, u noći i ujutro mjestimice i olujna bura. Dnevna temperatura zraka bit će slična današnjoj.