Utorak, 28.01.2020.

Pronađeno tijelo natporučnika Tomislava Baturine


Ministarstvo obrane Republike Hrvatske objavilo je na svojim stranicama vijest kako su ronitelji Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga su zahvaljujući detekciji podvodnog vozila Remus Hrvatske ratne mornarice u utorak, 28. siječnja 2020. godine oko 8 sati i 10 minuta pronašli olupinu helikoptera Kiowa OH-58 D koji se srušio jučer u tragičnoj nesreći i tijelo pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnika Tomislava Baturinu, u šibenskom kanalu, ispred Zablaća.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tiskana nova turistička karta za područje grada Sinja i općina Dicmo, Hrvace i Otok


Turistička zajednica grada Sinja, u suradnji s firmom Mak savjetovanje, izradila je detaljnu turističku kartu područja grada Sinja i općina Dicmo, Hrvace i Otok.
Karta je tiskana na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku. Karta prikazuje vrijednu kulturno povijesnu baštinu grada Sinja, tematske staze i hodočasničku stazu, restoransku ponudu kao i ukupnu infrastrukturu neophodnu za ugodan boravak i lako pronalaženje svih zanimljivih i potrebnih sadržaja.
‘Ovom kartom želimo približiti turističke sadržaje svima, ali i potaknuti i usmjeriti interes posjetitelja prema kulturnoj i prirodnoj baštini. Turističku kartu ćemo promovirati i distribuirati putem sajmova, a interaktivnu verziju postaviti ćemo na službenoj web stranici Turističke zajednice grada Sinja’, ističe direktorica sinjske Turisitčke zajednice Monika Vrgoč.
IZVOR: WWW.FERATA.HR