Ponedjeljak, 28.01.2019.

Održano predavanje ‘Kako pomoći starijim osobama’


U okvir projekta ‘Oni nas trebaju’, kojeg financira Županija Splitsko-dalmatinska, a namijenjenog pomoći najranjivijim skupinama društva, nezaposlenima, djeci i starijima, ovog vikenda članovi Udruge za razvoj lokalne zajednice – Zaželi u Alkarskim dvorima održali predavanje ‘Kako pomoći starijim osobama’. Projekt je namijenjen najranjivijim skupinama društva, djeci i starijim osobama, a ovog puta nastojalo se osnažiti žene koje će uskoro pomagati starijim osobama.
Predavanje je održala dipl. teologinja Kristina Širović i mr. sc. komunikologije Anita Šimić Bitunjac, a uoči početka provođenja projekta pomoći u kući starijim osobama na području Cetinske krajine za što je grad Sinj i općina Otok iz Europskih strukturnih fondova i Ministarstva rada dobio sredstva nešto veća od 9 milijuna kuna. Projektom će se zaposliti oko 60-ak dugotrajno nezaposlenih žena uglavnom radnica bivše propale tvornica konca Dalmatinska, a u prednosti su teže zapošljive žene iznad 50 godina i žrtve obiteljskog nasilja. Sljedeće predavanje udruge Zaželi zakazano je za Međunarodni dan žena 8. ožujka.

Stipe Poljak osvojio 3. mjesto na prvenstvu Splitsko-dalmatinske županije


U organizaciji Šahovskog saveza Splitsko-dalmatinsk županije u Splitu je održano Prvenstvo županije u šahu za 2019. godinu.
Na turniru je nastupilo 49 igrača, a igralo se po švicarskom sustavu u 9 kola, s tempom igre 90 minuta po igraču, uz dodatak od 30 sekundi po svakom odigranom potezu. Prvo mjesto osvojio je međunarodni majstor Ivica Armanda.
Još jednom ljubitelje šaha igrom je osvojio mladi sinjski šahist Stipe Poljak, koji je u svojoj konkurenciji – igrači do 15 godina osvojio treću nagradu. Stipi je ovo prvi open turnir gdje je osvojio +54 boda.
IZVOR: WWW.FERATA.HR