Srijeda, 28.01.2015.

Ivica Vrca: ‘Da se Peruća izlila, nastala bi katastrofa!’Na današnji dan 1993. godine brzom akcijom HV-a oslobođena je brana ‘Peruća’.
Od rujna 1991. godine branu su držali srbočetnici i jedince tadašnje JNA, koji su stalno prijetili miniranjem brane, što su i učinili tog 28. siječnja 1993. Brana je minirana s 30 tona eksploziva pri najvećem zabilježenom vodostaju. Naime, u akumulaciji Peruće nalazilo se oko 400 milijuna kubika vode. Prilikom oslobodilačke akcije poginuo je hrvatski branitelj Ante Buljan, a ranjena su trojica pripadnika 126. brigade.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Silvio Grčić položio za crni pojas 1. DanSinjanin Silvio Grčić ovoga vikenda uspjesno je položio za taekwondo zvanje crni pojas 1. Dan. Time je St-Kwan Osinium Sinj dobio prvi crni pojas.
U Zagrebu je 25. siječnja, u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza održan seminar i polaganje za crne pojaseve. Pet kandidata TK ST-kwan steklo je nova majstorska zvanja. Silvio Grčić je jedini sinjski kandidat koji je stekao uvjete i uspjesno položio za taekwondo zvanje crni pojas 1. Dan.
Pored Silvija, za zvanja su položili Stipe Dadić – 1. Poom, Albin Pavić – 2. Poom, Tino Vojković – 1. Dan, Luka Lozina – 3. Dan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR