Petak, 28.01.2011.

Predate primjedbe za obilaznicu

Jučer je završio javni uvid uz studiju o utjecaju na okoliš istočne obilaznice Grada Sinja na koju su zainteresirani građani imali pravo primjedbi. Članovi Građanske inicijative Stipica Modrić, Slobodan Bogdan i Mate Matić u samo tri dana prikupili su više od 550 pojedinačnih primjedbi mještana Brnaza, Glavica, Ćurlina, Sinja.
Bilo je čak i primjedbi na Studiju od osoba koje ne žive na području Cetinskog kraja, ali su porjeklom iz našega kraja, kaže Stipica Modrić i dodaje: 'Sve primjedbe smo dostavili u Županijski ured za graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša u Split. Na terenu smo nailazili na veliko ogorčenje naših građana koji su tek nedavno doznali o mogućoj gradnji istočne obilaznice. Zahvalni smo svima onima koji su nam pružili pomoć i podršku', kaže Modrić.
Mila Galiot, stručna savjetnica u Županiji, potvrdila nam je kako je Županijskom uredu za graditeljstvo dostavljen veliki broj primjedbi na izgradnju istočne obilaznice Grada Sinja, no kako se zahtjevi još protokoliraju, a konačan broj primjedbi biti će poznat u četvrtak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obljetnica oslobođenja Peruće

Danas, 28. siječnja na brani Peruća svečano će se obilježit 18. godišnjica akcije HV-a 'Peruća'. Ovoj svečanosti koju organizira UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA 'VETERANI 126.BRIGADE' - Sinj, nazočiti će i predsjednik RH dr. Ivo Josipović. Očekuje se i dolazak ministra branitelja Tomislava Ivića, te župana Ante Sanadera.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Još jedna Noć muzejaSutra, 28. siječnja, će se u Muzeju Cetinske krajine održati Noć muzeja 2011. godine. Manifestacija će početi od 18 sati, a trajat će do 1 sat poslije ponoći. Voditeljica Muzeja Cetinske krajine Anita Librenjak kaže kako je pripremljen sadržajno zanimljiv program.
'Pripremili smo stručna vodstva po samom izložbenom prostoru, prezentacije plakata muzejsko – edukativne radionice, koje muzej redovito provodi već nekoliko godina. Isto tako, posjetitelji mogu prisustvovati i projekcijama arheoloških dokumentarnih filomova. Noć muzeja je manifestacija koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo, sutra će se obilježiti u muzejima diljem Hrvatske, pa pozivamo naše drage sugrađane da nas posjete i tako doprinesu uspješnom provođenju ove velike kulturne manifestacije', završava Anita Librenjak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Noć muzeja u Galeriji Sikirica

U Galeriji Sikirica danas će se održati manifestacija Noć muzeja.
Cjelovečernji program započinje u 20, 00 sati promocijom zbirke pjesama Irene Delonge 'Riječi kupuju zločine koje ćeš počiniti'. U 21, 30 minuta šansonijer Srđan Depolo izvest će šansone Brela, Treneta, Becauda i vlastite skladbe sa autorskog CD-a 'Vatre čudnih boja'. U Galeriji će biti postavljena i izložba slika, fotografija i skulptura sinjskih umjetnika.
Organizatori ove manifestacije su Kulturno umjetničko središte Sinj i Udruga SKUP, a pokrovitelj Grad Sinj
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Zbog olujne bure za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1, između čvorova Maslenica i Sveti Rok.
Državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački mogu prometovati samo osobna vozila.
Paškim i Krčkim mostom, zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupinu vozila), a dionicom Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene dodatno za kombi i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK