Četvrtak, 28.01.2010.

Zagrebačka tvornica konca “Unitas" za Dalmatinku Novu d.d. ponudila 7 milijuna kuna

Na splitskom Trgovačkom sudu danas, 28. siječnja, je otvorena jedina ponuda po drugom javnom natječaju za prodaju Dalmatinke Nove d.d. u stečaju kao tehnološke cjeline. Ponudu od 7 milijuna kuna dostavila je zagrebačka tvornica konca “Unitas” koja bi u sinjskoj tvornici nastavila s proizvodnjom specijalnih konaca iz svoga proizvodnog asortimana te zaposlila 200 radnika.
Podsjetimo, Trgovački sud je samo radnicima priznao potraživanja u neto iznosu većem od devet milijuna kuna, a potraživanja imaju i drugi vjerovnici. Odbor vjerovnika danas nije odlučio o ponudi Unitasa. Prije bilo kakve odluke održat će se sastanak s radnicima, kazala je predsjednica Odbora Iva Radonja.

"Noć muzeja"

Sutra, 29. siječnja, se u Hrvatskoj obilježava Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva. Ovom kulturnom događaju pridružili su se Muzej Cetinske krajine i galerija Sikirica. U Muzeju Cetinske krajine sutra u 19,00 sati bit će otvorena izložba grčko–helenističke keramike iz Arheološkog muzeja u Splitu. Muzej će sutra biti otvoren do ponoći, a izložba će se, besplatno, moći razgledati do 30. travnja od 8,00 do 16,00 sati, a subotom od 8,00 do 13,00 sati.
Otvaranje izložbe i Noć muzeja uljepšat će klapa Policijske uprave Splitsko–dalmatinske županije Sveti Mihovil koju predvodi Ante Šipić Sokol. 
U Galeriji Sikirica, u organizaciji Udruge SKUP, program će se održavati od 18,30 do 1 sat poslije ponoći. Na programu su dva predavanja i tri filma, te nastupi sinjskih glazbenika na akustičnoj gitari: Natana Zlodre, koji će izvoditi klasike, i Dinka Šarića, koji će izvesti rock – klasike.

Izbori u Zelovu 14. veljače

Gradsko izborno povjerenstvo  za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području grada Sinja donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Zelovo. U vijeće Mjesnog odbora birat će se sedam članova, a izbori će se održati 14. veljače ove godine od 7,00 do 19,00 sati. Prijedlozi kandidacijskih lista podnose se Gradskom izbornom povjerenstvu zaključno s 2. veljače do 24,00 sata.

Obavijest

Zbog snijega nastave danas nije bilo za učenike nižih razreda osnovne škole Trilj. Ravnatelj Davor Hrgović kazao je kako će se nastava od sutra odvijati za sve učenike prema rasporedu. U ostalim školama Cetinskog kraja nastava se odvija prema planu.  
                                                                                         
Na dionici državne ceste D 1 od Satrića prema Vrlici promet se odvija otežano zbog poledice na cesti. U ostalim krajevima promet se odvija bez problema. Ceste su posute sipinom i otopinom kalcij – klorida i sve su prohodne.

Na današnji dan prije 17. godina na sinjskoj bojišnici odvijala se oslobodilačka akcija HV-a na brani Peruča

Na današnji dan prije 17. godina na sinjskoj bojišnici odvijala se oslobodilačka akcija HV-a na brani Peruča. Njome je otklonjena prijetnja srpske vojske o rušenju brane i potapanju brojnih naselja u slivu Cetine. Prijepodne na Peruči je obilježena 17. obljetnica akcije. Na spomenik branitelju Anti Buljanu, koji je u toj akciji izgubio život, položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Nazočnim pripadnicima braniteljskih udruga i predstavnicima jedinica lokalne samouprave Cetinskog kraja obratio se tadašnji zapovjednik 126. brigade Zdravko Škarpa.

Priopćenje za javnost

Udruga Vučkovića dječje Alke i obitelj Josipa Vučkovića Grdelinića uputila je priopćenje u kojem zahvaljuju svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji humanitarnog koncerta kao i svima koji su donirali sredstva za liječenje mladog Grdelinića. Priopćenje u cjelosti poslušajte u Dnevniku Hit radija.

Kino

U sinjskom kinu sutra, 29. siječnja, će se prikazivati animirani film „Duga“ hrvatskog autora Joška Marušića. Film je temeljen na dvjema pripovijetkama Dinka Šimunovića „Duga“ i „Alkar“. Središnji dio priče pripovijeda o djevojčici Srni koja, nezadovoljna svijetom u kojem živi, odlučuje proći ispod duge u želji da postane dječak.

"Kreativna zima"

Udruga Srma od 1. veljače počinje provoditi zimski ciklus kreativnih radionica za sve uzraste pod nazivom ''KREATIVNA ZIMA''.

Projektom su predviđene radionice veza, pletenja i kukičanja za odrasle, kreativna i likovna radionica za učenike, te likovna radionica za odrasle.
 Cilj provedbe projekta je kvalitetno osmišljavanje slobodnog vremena, prevencija asocijalnog ponašanja djece, nezaposlenih i starijih osoba, poticanje cjeloživotnog učenja, stjecanje novih vještina i novih poznanstava.
 Radionice se odvijaju od ponedjeljka do petka svakodnevno u vremenu od 17 do 18,30 sati u prostorijama Udruge Srma, Galerija Galiotović. Sve informacije i predbilježbe na 661-661 ili 095/8272-501.

Stanje na cestama

Zbog snijega na kolniku državnom cestom D1 Gračac – Knin i D 218 Brotnja-Srb-Sučević prometuju samo osobna vozila.
Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:
U Lici:
D 25 Karlobag – Gospić – Korenica,
D 42 Josipdol – Poljanak,
D 52 Špilnik – Korenica i
D 218 Užljebić – Doljani.
D 506 Dobroselo – Mazin

U Dalmaciji:
D 1 Vrlika – Sinj – Split,
D 8 Omiš – Brela,
D 60 Brnaze – Trilj – Cista Provo – Imotski – GP Vinjani Gornji
D 220 Trilj – GP Kamensko
Dolina Neretve
D 62 Vrgorac - Metković – Mali Prolog,
D 513 Ploče - Mali Prolog,
ŽC 6208 Vrgorac – Staševica i na brzoj cesti Ploče-Kobiljača....