Srijeda, 28.01.2009.

ODRžANA 71. SJEDNICA žUPANIJSKOG POGLAVARSTVA


Foto: www.dalmacija.hr

Danas je održana sjednica Poglavarstva županije Splitsko -dalmatinske na kojoj su, između ostalog, doneseni zaključci o isplati sredstava krajnjim korisnicima za realizaciju javnih potreba u području prosvjete, kulture, rekreacije i športa, te udruga građana za 2009. godinu. Također je donesen Program javnih potreba iz područja lokalne samouprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji za 2009. godinu. Prihvaćena je Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja centara za socijalnu skrb i pomoć za podmirenje troškova stanovanja korisnicima koji se griju na drva na području županije.
Odlukom Poglavarstva iz županijskog proračuna će se dječjim vrtićima u Vrlici i Otoku dodijeliti novčana sredstva za nabavku didaktičke opreme. Vrtić u Vrlici dobit će 20 tisuća kuna, a vrtić žabica u Otoku 15 tisuća kuna.
županija će za potrebe održavanja Božićno-novogodišnjeg malonogometnog turnira u Sinju izdvojiti 15 tisuća kuna. Za potrebe školskog sporta na području Splitsko-dalmatinske županije izdvojit će se 400 tisuća kuna.
Dodajmo kako je županijsko poglavarstvo ranije donijelo odluku prema kojoj je za školu plivanja na Gradskom bazenu Sinj odobreno 150 tisuća kuna.

OBAVIJEST IZ HZZO-a

Odlukom upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, recept za lijekove za kronične bolesti vrijedit će šest mjeseci umjesto dosadašnjih mjesec dana. To znači da kronični bolesnici više neće morati svakog mjeseca odlaziti liječniku po novi recept za terapiju.

IGH POVUKAO žALBU

Institut građevinarstva Hrvatske povukao je žalbu na odabir vršitelja nadzora radova na izgradnji komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Podsjetimo, natječajem je taj posao, kao najpovoljnija, dobila tvrtka Meritoring inžinjering iz Splita, no žalio se IGH, koji se također prijavio na natječaj, a koji je ujedno i manjinski suvlasnik društva Gospodarska zona Kukuzovac. IGH je žalbu obrazložio navodima kako odabrana tvrtka nema referencije za obavljanje poslova navedenih na natječaju. Povlačenjem žalbe uklonjena je i posljednja formalna zapreka za početak radova u sinjskoj gospodarskoj zoni. Dodajmo kako vrijednost poslova nadzora nad radovima uređenja komunalne infrastrukture iznosi oko 450 tisuća kuna.

OBAVIJEST

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te Udruga roditelja udovica hrvatskih branitelja u suradnji s "Pokretom Krunice za obraćenje i mir" iz Zagreba, organizira jednodnevno hodočašće u Rijeku. Zbog ograničenog broja hodočasnika, potrebno je obaviti prijavu na broj mobitela 098 707 900. Hodočašće će se održati 7. veljače. Svečanu svetu misu predvodit će nadbiskup riječki mons. Ivan Devčić, a očekuje se i dolazak fra Zvjezdana Linića.

SPORT

Nogometaši Glavica jučer su u Dugopolju u prijateljskoj utakmici poraženi od istoimenog trećeligaša 1:0. Sljedeći susret igraju u subotu na svom igralištu protiv Solina.

U susretu druge kuglačke lige sinoć su u loalnom derbiju kuglači Vrnija u Trilju s 5:3 pobijedili Bojovnika.