Subota, 28.01.2006.

STANJE NA CESTAMA U CETINSKOM KRAJU

Nakon nekoliko iznimno hladnih dana koji su uzrokovali poteškoće u prometu, stanje na cestama Cetinskoga kraja se normalizira. Djelatnici Sinjske Nadcestarije prestali su sa aktivnostima posipanja na kritičnim dionica, a tome u prilog idu više temperature zraka.
Kolnici su na našim cestama zbog kišnih padalina su mokri i skliski iz Policijske uprave upozoravaju vozače da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti. Kako doznajemo iz sinjske Nadcestarije nema dojava o odronima na kritičnim dionicama cesta našega kraja.

DANAS POčINJU "DANI KRNJEVALA"

Danas poslijepodne svečano počinju Dani krnjevala u Sinju. Simbolična predaja ključeva bit će u sinjskoj Sportskoj dvorani na poluvremenu košarkaške utakmice Alkar - Cedevita.
Podsjetimo prijašnjih godina svečano otvaranje krnjevalskih dana bilo bi na sinjskoj pijaci, razloge premještanja u sportsku dvoranu predsjednik udruge Damir Filipović Grčić pojašnjava lošim vremenskim prilikama.
Krnjevalska udruga pripremila je niz programa kroz pokladne dane kako bi uveselili djecu i odrasle. članovi udruge ove godine po peti put će sudjelovati na Međunarodnom festivalu maškara koji se već tradicionalno održava u Rijeci.
Krnjevalska udruga ključeve grada imati će do pokladnog utorka te pozivaju svoje sugrađane na zajednička druženja pod maskama.

SINJSKE MAžORETKINJE NA DRžAVNOM TAKMIčENJU U POžEGI

Sinjske mažoretkinje danas će nastupiti u Požegi gdje se održava Državno prvenstvo u mažoret plesu i tvirlingu. Popularne sinjske "Alkarice" natjecati će se u više kategorija i to juniorskom, seniorskom i kadetskom uzrastu.
Ovo natjecanje najboljim mažoretkinjama osigurati će odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Nizozemskoj. Voditeljica Davorka Dukić ističe kako s djevojke spremne za netjecanje te se nada iznimno dobrim rezultatima svoga tima. Natjecanja traju do nedjelje.

SPORT

Večeras se u sinjskoj Sportskoj dvorani sastaju košarkaši Alkara i vodeći košarkaški klub u A-1 ligi Cedevita. Početak utakmice najavljen je za 19 sati i 30 minuta. Alkar bi večerašnjoj pobjedom stekao velike šanse za sudjelovanje u Ligi prvaka.

U 14 sati na igralištu Glavica pripremnu utakmicu igraju nogometaši Glavica i Uskoka iz Solina.

Danas od 14,30 minuta na igralištu Gola Brda u Otoku u prijateljskom susretu sastati će se OSK Aldi Otok i Junak.

športsko ribolovno društvo Cetina održalo je redovitu godišnju skupštinu u galeriji Galiotović. Na skupštini su podnijeta financijska i izvješća o radu u protekloj godini, prijedlog izmjene statuta kao plan i program rada za tekuću godinu.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas oblačno vrijeme s kišom. Temperatura zraka u Sinju iznosi 7 stupnjeva Celzijevih.