SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Za 14 sati sazvana je i 25. sjednica Gradskoga poglavarstva na kojoj će se razmatrati 13 točaka dnevnog reda. Izdvajamo Prijedlog Zaključka o odabiru najpovoljnije ponude po ograničenom prikupljanju ponuda za vršenje usluga projektiranja fekalne kanalizacije u nogostupu lijeve strane Filipa Grabovca, Prijedlog Zaključka o rspisivanju javnog nadmetanja radova izgradnje nogostupa s odvojkom oborinskih voda, regulacijom bujice, fekalne kanalizacije uz lijevu stranu iste ulice.

Programom održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Sinja za tekuću godinu u održavanju nerazvrstvnih cesta između ostalih radova održavanja predviđena je prometna signalizacija i trake za usporavanje prometa tzv. ležeći policajci.
Prometna signalizacija obuhvaća izmjenu dotrajale i ugradnju nove vertikalne signalizacije, obnavljanju postojeće horizontalne i postavljanje potrebne opreme na cesti.
Trake za usporavanje prometa postavile bi se na gradske ulice prema zahtjevima građana uz prethodnu provjeru opravdanosti postavljanja.
Uz postavljanje ležećih policajaca građani u ulicama Karajkova lokva u Sinju i Vukasovića ulica u Brnazama zatražili su izmjenu postojećih policajaca manje visine.
Na sjednici gradskoga poglavarstva znat će se rezultati javnog nadmetanja za ustupanje radova održavanje javne rasvjete u tekućoj godini. Poglavarstvo će danas donijeti i odluku o odobravanju rada prodavaonicama i drugim oblicima trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima na dane državnih blagdana.
Na sjednici će biti i izvješće upravnog odjela za društvene djelatnosti o natječaju za stipendiranje studnata lošijeg imovinskoga stanja. Gradsko poglavarstvo zaprimilo je 37 prijava studenata.

13.04.06