PRVI "NACIONALNI SAJAM PRšUTA" U SINJU

Prvi nacionalni sajam pršuta koji će se održavati 7. i 8. travnja u hotelu Alkara otvorit će ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar čobanković. Cilj sajma je okupljanje i povezivanje svih relevantnih proizvođača pršuta te uspostavljanje još jednog tradicionalnog hrvatskoga branda-Dalmatinskoga pršuta.
Na sajmu se očekuje dolazak vodećih hrvatskih proizvođača pršuta, predstavnici Udruge proizvođača Istarskog i Drniškog pršuta, predstavnici Udruge uzgajivača svinja te regionalna i obiteljska gospodarstva koja se bave uzgojem svinja i prizvodnjom domaćeg pršuta. Za sve zainteresirane prizvođače pršuta i uzgaajivače svinja prvoga dana sajma predviđene su i edukacijske tribine, a drugi dan biti će degustacije i ocjenjivanja.
Sajam pršuta u našem gradu mogao bi ,bar se tako predvidja dalmatinski pršut uvrstiti kao novi hrvatski brand upravo u tijeku kada su pregovori s Europskom unijom za ulazak u elitno društvo europskih zemalja -mišljenja je i direktor turističkog ureda županije Mili Razović.

05.04.06