Utorak, 27.12.2011.

Obavijest

Dana 29. prosinca 2011.g.(četvrtak) u 15.oo h u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, održat će se javno otvaranje ponuda pristiglih na Natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Sinja. Pozivaju se sve zainteresirane osobe da nazoče javnom otvaranju ponuda.
IZVOR: GRAD SINJ

Božićni koncert klapa Cetinskog kraja

U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske večeras u 19,15 sati tradicionalni božićno-novogodišnji koncert održat će klapa Sinj i gosti - klape s područja Cetinske krajine.Osim Sinja, nastupit će klape Hrvace, Sveti Luka Otok i ženska klapa Košute. Na repertoaru su ponajljepše božićne pjesme u klapskoj izvedbi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Blagdan Svetog Ivana apostola



Katolički vjernici danas slave blagdan Svetoga Ivana, apostola i evanđelista. Sveti Ivan pisac je Evanđelja po Ivanu, Prve, Druge i Treće Ivanove poslanice te knjige Otkrivenja.Roditelji su mu bili Zebedej i Saloma. Prvotno je bio ribar pa učenik i suradnik sv. Ivana Krstitelja. Prvi je sa sv. Andrijom pošao za Kristom. U Isusovu javnom životu uz sv. Petra i sv. Jakova Starijega, svoga brata, ima posebno mjesto. Najveću vjernost i hrabrost pokazao je, kada je jedini od apostola stajao pod Isusovim križem, iako je mogao biti uhićen.

Ivan je ostao u Jeruzalemu, sve do smrti Isusove Majke, koju je Isus na križu povjerio baš njemu, da se za nju brine. Doživio je veliku starost, a umro je prirodnom smrću oko 101. g.

Sveti Ivan apostol i evanđelist u sinjskoj župi posebno se slavi u Glavicama, gdje je zaštitnik crkve i mjesta. Svečanu svetu misu u 10 sati predvodit će župnik fra Paviša Norac Kevo.

Večernja sveta misa u crkvi Gospe Sinjske u Sinju počinje u 18 sati.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vatrogascima pune ruke posla

Sinjski vatrogasci jučer su, tijekom poslijepodneva, imali osam intervencija zbog požara koji su izbili na sinjskom, triljskom i dicmanjskom području. Gorili su uglavnom trava i nisko raslinje, te smreka.Najviše posla vatrogasci su imali na području Kukuzovca, gdje je jučer oko 17 sati izbio požar u kojem je izgorjelo oko 2 hektra trave i niskog raslinja. Vatra je ugašena oko 21 sat.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

U sinjskoj sportskoj dvorani jučer su odigrani susreti 30. božićno-novogodišnjeg malonogometnog turnira, kojeg je organizirala Udruga za mali nogomet Sinj.
KAMEN BULJAN NINO TERM – SWISS BOYS   3 : 3 (1 : 3); Penali 5 : 7
(Dino Ramljak, Stipe Pavić, Josip Lucić – Ivan Bulj 2, Ante Buljan)

STUDENTI CETINSKE KRAJINE – BRNAZE 2 6 : 4 (3 : 0)
(Mario Šimić 2, Mirko Rogošić 2, Ivan Crnac, Ivan Murat – Bože Šentija 2, Petar Mažurin, Paulo Marić)

GENIUS PERAN – KOPILICA   0 : 3 (0 : 0)
(Marin Vučemilović Grgić 2, Mladen Bajamić)

SKELA BRODOSPLIT – C.B. STYLE   3 : 1 (3 : 0)
(Renato Koturović 2, Mario Rajčić – Joško Rajčić)
Utakmice su sudili Teo Pavić i Ivan Ćurak.

Turnir se nastavlja večeras utakmicama veterana.
19:10 h   SUHAČ COMMERCE – ČAPORICE
20:05 h   C – MONT MONGRAD – C.B. PULS
21:00 h   JUKIĆ DAM – SELJAK LIVNO
21:55 h   RESTORAN KAMEN DICMO – SEGET OTOK

IZVOR: WWW.FERATA.HR