Ponedjeljak, 27.12.2010.

U Tijarici darovano 26 doza krvi

Danas, 27. prosinca 2010. godine, održano je dobrovoljno darivanje krvi u Tijarici u organizaciji udruge "Pokrenimo Tijaricu" i Crvenog križa Sinj.  Dobrovoljnom darivanju se odazvalo 34 Tijaričana od kojih je 26 i darovalo dragocjenu tekućinu, a 8 je odbijeno iz zdravstvenih razloga. Simbolike radi napominjemo da je darivanje održano na blagdan sv. Ivana a krv je darovalo 9 Ivan(a).
S obzirom na prosječnu dob i mali broj stanovnika Tijaričani su apsolutni rekorderi u darivanju krvi što potvrđuju petu godinu za redom otkako udruga "Pokrenimo Tijaricu" organizira darivanja krvi.

Božićni koncert u Trilju

U sklopu Božićno – novogodišnjeg programa Grada Trilja danas će se održati Božićni koncert klapa. Na koncertu će nastupiti klapa 'Trilj', klapa 'Mirakul' iz Vrpolja i ženska klapa 'Košute' iz Košuta. Koncert će se održati u triljskoj kino dvorani u 19,00 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

RASPORED DOGAĐAJA U SVETIŠTU I ŽUPI

•  27. prosinca (ponedj.)-Slavlje sv. Ivana u Glavicama i početak blagoslova obitelji u župi

•  28. prosinca (utorak)-Božićni klapski koncert (19 sati)

•  31. prosinca (petak)-Sv. misa zahvalnica - Stara Godina (9 sati)

•  1. siječnja (subota)-Sv. Bogorodica - Nova Godina (10 sati)


IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI U SINJU I PODVAROŠU...

Koncert Slavuja i Mješovitog zbora

U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske večeras će se održati Božićni koncert Mješovitog zbora Grada Sinja i Dječjeg zbora 'Sinjski slavuji'.'Sinjski slavuji' će izvesti Oj pastiri, Spavaj mali Božiću, Božićne svijeće gore i Hajdmo braćo sada iz Hrvatskog crkvenog kantuala. Mješoviti zbor će izvesti Svim na zemlji i Zdravo budi mali Kralju iz Hrvatskog crkvenog kantuala, Božićna pastorala Ivana pl. Zajca, te Tiha noć Franza Grubera. Na koncertu će kao gosti nastupiti Marija Župić na klarinetu, a na klaviru Hana Vlaho, koja je ujedno i korepetitor zborova.
Početak koncerta najavljen je za 19 sati i 30 minuta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

 

Sport

UDRUGA ZA MALI NOGOMET SINJ
Rezultati utakmica 1. kola 29. Božićno – novogodišnjeg turnira, Sinj 2010.  Igrano u sportskoj dvorani - u nedjelju 26. prosinca 2010.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kronika 192

Jučer su policijski službenici PP Sinj završili kriminalističko  istraživanje nad 21-godišnjakom koji je prethodnog dana na području Trilja u caffe baru, policijskim službenicima  predao  jednu ručnu bombu i sporogoreći štapin. Slijedi mu kaznena prijava za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Autocesta A 1, Sveti Rok-Maslenica (ograničenje brzine je 40 km/h) i dionica Jadranske magistrale (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene otvorene su samo za osobna vozila.
Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, dok snijeg i poledica otežavaju promet u Gorskom kotaru i Lici. Vozače upozoravamo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK