Četvrtak, 27.12.2007.

BLAGDAN SVETOG IVANA

Danas je blagdan svetoga Ivana apostola, koji se posebno slavi u Glavicama, čiji je zaštitnik. Svečanu svetu misu s procesijom, koja je počela u 10 sati predvodit će fra Bernardo Dukić.

BLAGOSLOV OBITELJI

Danas se nastavlja blagoslov obitelji. Blagoslov je počeo jutos u 9 sati na Bazani u zgradama na broju 5 i 6, a nastavlja se u ulicama od Brnaškog groblja prema kapelici Srca Isusova, s gornje strane, i od kapelice Srca Isusova do Pazara, gornja strana.

SVEčANO POTPISIVANJE UGOVORA O STIPENDIRANJU


Svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s područja Grada Sinja, u akademskoj godini 2007./2008. održat će se u petak, 28. prosinca. Odlukom Gradskog poglavarstva ove godine će stipendije Grada Sinja primati 72 studenata, i to 48 studenata koji su to pravo zadržali iz prethodne godine, po šest studenata prve i ostalih godina studija, po pet studenata prve i ostalih godina studija iz obitelji lošijeg imovinskog stanja, te dva studenta iz obitelji sa sedmero i više djece. Studenti će dobivati stipendije u iznosu od po šest stotina kuna. U ime Gradskog poglavarstva Ugovor će sa studentima potpisati gradonačelnik Nikola Tomašević, u petak u gradskoj vijećnici, s početkom u 10,00 sati.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TIJARICI

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Tijarica u petak organiziraju posljednju ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u prostorijama škole u Tijarici od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju Tijaričane da pristupe ovoj humanoj akciji i daruju krv za potrebe Tranfuzijskog odjela KBC-a Split.

KONCERT

Tradicionalni božićno-novogodišnji koncert klape Sinj i gostiju održat će se večeras s početkom u 20 sati u Gradskom kinu. Kao gosti nastupit će ženska klapa Neverin. Ulaznice, po cijeni od 25 kuna, mogu se nabaviti u knjižarama Axel i Duga. Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je Caritasu Gospe Sinjske za pomoć najpotrebnijima u našem gradu.

KONCERT

Božićno novogodišnji koncert Gradske glazbe Sinj održat će se u petak, 28. prosinca, u Gradskom kinu. Gošća na koncertu je operna diva Sanja Erceg Vrekalo.

OBAVIJEST

Iz Ureda državne uprave u Sinju napominju korisnike zelenih knjižica plavog euro dizela koji nisu knjižice vratili u Ured državne uprave dužni su ih vratiti do 31. siječnja 2008. godine. Iz Ureda napominju ukoliko knjižice do tog datuma ne budu vraćene korisnici neće imati pravo na gorivo u 2008. godini.

SPORT

U odigranim susretima sinoć na sinjskom turniru postignuti su slijedeći rezultati:
CB Johny Otok-CB West Point 10-3
Suhač Commerc-Sinjski uncuti 7-3
CB Cocolo-Otpisani 6-2
ST Granit-Artem Split 3-4

Danas se sastaju:
U 18,40 Guj Slivno i Udruga Zagvožđana, u 19 i 30 igraju MNK Sutina i Pizzeria Fantasia,u 20 i 20 sastaju se MNK Azra 1986-Građenica d.o.o Dugopolje, u 20 i 10 igraju Signum Color i Auto servis Ikljaš Otok, a u 22 sata šD Dicmo i Best Ozzy Blaškan.

Na Triljskom Alianzz kupu večeras igraju u 18 sati Stara kuća Kaštela i Bazana Sinj, u 19 sati sastaju se Dovita 2 i CB Latino Trilj, u 20 sati igraju CB Dinde pizzeria Gušt i Pržina Jelen Turjaci, a u 21 sat sastaju se Guj Slivno i Stega Udovičići.