Srijeda, 27.12.2006.

BLAGDAN SV. IVANA

Blagdan je Svetoga Ivana apostola evanđelista, koji je zaštitnik Glavica. U 10,00 sati u mjesnoj crkvi, koja nosi ime ovog sveca, počela je procesija, a nakon nje svečana sveta misa koju predvodi fra Bernardo Dukić, uz koncelebraciju fra Domagoja Runje i fra Ivana Akrapa, župnika filijale Glavice.

SVEčANOST U GRADSKOJ VIJEćNICI

Sutra u 10,00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja upriličit će se svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata u 2006/2007 akademskoj godini. Odlukom gradskog poglavarstva ove akademske godine stipendije će dobivati 74 studenta, u mjesečnom iznosu od po šest stotina kuna.

"MIR I DOBRO"

Podsjećamo da je u tijeku operativna akcija «Mir i dobro» koju od 1993. godine tradicionalno provodi
Ministarstvo unutarnjih poslova. Akcija će se provoditi do 12. siječnja, s ciljem da božićno-novogodišnji blagdani proteknu mirno te da se osigura opća sigurnost građana i povoljna razina javnog reda i mira. Pirotehnička sredstva drugog razreda mogu se prodavati do 1. siječnja samo u prodavaonicama oružja i streljiva i u onima koje za to imaju odobrenje
MUP-a.
Policijska uprava splitsko - dalmatinska za vrijeme božićno - novogodišnjih blagdana također provodi pojačanu kontrolu prometa.

POMOć ZA VJEKOSLAVA MATKOVIćA

Predstavnici policije, Grada Vrlike i tvrtke donatora, danas su sa sinjskog aerodroma helikopterom Ministarstva obrane prenijeli kontejner za stanovanje Vjekoslavu Matkoviću. Matković, koji se prije bavio pisanjem pjesama i slikanjem, već treću godinu živi u Modrašima na području Dinare, sam i bez osnovnih uvjeta za život. Svi koji mogu i žele pomoći ovom pedesettrogodišnjaku mogu se javiti njegovom prijatelju Anti Budiši na mobitel 098/769 286.

POčEO BLAGOSLOV OBITELJI

U župi Gospe Sinjske počeo je blagoslov obitelji koji će se obavljati do blagdana Sveta tri kralja. Iz svetišta mole vjernike da na dan blagoslova obitelji, ako je moguće, svi članovi budu na okupu, te da se pripreme križ, svijeća i blagoslovljena voda. Blagoslov se obavlja od 9,00 sati a danas je na rasporedu blagoslov obitelji od brnaškog groblja prema kapelici Srca Isusova; na desnoj strani šabića ulice, od kapelice Srca Isusova do Pazara, odnosno do Elektrodalmacije.
Sutra će se blagoslov obavljati u Splitskoj ulici, oko Pazara, u Ulici kneza Branimira, na Luci, u Ulici don Frane Bulića, župići i Kula, Ulici Ivana Lovrića, Put Ruduše i Kokoti - živalji.

KONCERTI

Večeras će se u crkvi Gospe Sinjske održati koncert Radojke šverko i Klape Sinj. Koncert će početi u 20,00 sati.

Sutra će se u sinjskom kinu, s početkom u 20,00 sati, održati tradicionalni božićno - novogodišnji koncert Gradske glazbe Sinj. Gost na koncertu je Klapa Sinj. Ulaz je slobodan.

BOžIćNI PARTY STUDENATA

Udruga Studenti Cetinske krajine organizira Božićni party studenata, koji će se održati u petak, u caffe baru Gajo, s početkom u 21,00 sat. Nastupit će «Live band» a članovi Udruge će prisutne darivati prigodnim poklonima. Poziv je upućen svim studentima s područja Cetinske krajine, osobito maturantima - budućim studentima.

IZLOžBA SLIKA

U Galeriji Galiotović postavljena je izložba slika akademskog slikara Josipa Botterija Dinija, na kojoj su predstavljena 22 slikarova djela.

SPORT

U sinjskoj športskoj dvorani sinoć su odigrane malonogometne utakmice Božićno - novogodišnjeg turnira Sinj 2006.
Mali Mexico - MNK Azra 6 : 4; Pekara Klas Velić - San Antonio 5 : 2; CB Dovita Sinj - Pekara Kambo Podstrana 5 : 4; Brnaze Restoran Due - Domoizgradnja Sinj 11 : 2; Građenica Dugopolje - CB Ciara Split
6 : 3.
Utakmice će se igrati i večeras. Na rasporedu je 5 susreta, a prvi se igra u 17,30.