Nedjelja, 27.11.2016.

Počelo je došašće

Danas je prva nedjelja došašća ili adventa.

Došašće ili advent je razdoblje u liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića. Došašće počinje četiri nedjelje prije Božića. Najranije može početi 27. studenog, a najkasnije 3. prosinca. Završava 24. prosinca na Badnjak.

Simbol adventa je adventski vijenac na koji se stavljaju četiri svijeće i svake adventske nedjelje pali se po jedna, a danas se pali prva adventska svijeća.

U vrijeme došašća, služe se rane jutarnje mise, odnosno zornice koje se još zovu i rorate. Ova misna slavlja simboliziraju budnost kršćana u vrijeme priprave za Božić.

U Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, mise zornice služit će se svakog dana od 27. studenog do 23. prosinca s početkom u 6 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sjećanje na fratre ubijene u Drugom svjetskom ratu


Samostan Gospe Sinjske u petak 25. studenoga 2016., organizirao je Dan sjećanja na 20-oricu franjevaca koji su ubijeni u Cetinskom kraju, u Drugom svjetskom ratu i poraću od 1942.-1948. godine od komunističkih i fašističkih vlasti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Druga ŽNL: Porazi za Tekstilac i Trilj

Ove subote na travnjak su izašli i nogometaši u drugom županijskom rangu, Tekstilac i Trilj, a svoje nastupe zaključili su bez bodova…

ADRIATIC – TRILJ 2:1 (0:1)
(Škarić 50′, Ćavar 11m 60’/ Vučemil 20′)

Sve u svojim rukama imali su nogometaši Trilja, vodstvo na poluvremenu za kojeg je zabio Vučemil u 20. minuti, ali na kraju su praznih ruku otišli s travnjaka.

Adriatic je do poravnanja, kasnije i preokreta, došao u nastavku, ali je i od 70. minute igrao s igračem manje, što Triljani ipak nisu znali iskoristiti.

VRLIKA – TEKSTILAC 4:1 (1:0)
(Bajan 47′, Milković 69′, 91′, Vicić 85’/ Šarac 28′)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR