Srijeda, 27.11.2013.

RUDA: Zaređen đakon Ante Bitunjac

Naš sumještanin bogoslov Ante Bitunjac( Ivana i Snježane) predao se služenju Bogu i kršćanskom nauku a na taj način je razveselio svoju obitelj, mještane,obogatio župu i Splitsko-makarsku nadbiskupiju.
Naša Ruda imati će ubrzo (lipanj 2014.g.) novu Mladu Misu i svog don Antu će sa radošću častiti i za njega moliti u svećeničkom poslanju.
Četvorica mladih bogoslova pred Marinom Barišićem, nadbiskupom splitsko-makarskim, posvjedočili su svoju vjeru i zaređeni su za đakone. Ivo Bezina iz Prugova, Ante Bitunjac iz Rude, Stobrečanin Ivan Đonlić i Nikola Mikačić iz Kaštel Gomilice, pred prepunom splitskom prvostolnicom svetog Dujma dali su svoja obećanja kako zahtijevaju kanonski propisi. Stvarno je bilo divno u okrilju crkve, okupile su se obitelji mladih đakona, njihov odgajatelj don Boris Vidović pun ponosa predstavio je mladiće nadbiskupu, slavila se uz sve i svetkovina Krista Kralja, završetak Godine vjere, slavlje za sve. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE

Tehnički pregled traktora u Hrvacama

Policijska uprava splitsko-dalmatinska, Policijska postaja Sinj uputila je obavijest o tehničkom pregledu traktora na području Općine Hrvace.
Tehnički pregledi i registracija traktora i traktorskih prikolica obavljat će se sutra od 8 do 16 sati kod igrališta NK ‘Hrvace’.
U slučaju veće zainteresiranosti vlasnika traktora, PP Sinj planira ove aktivnosti provesti i u prosincu, i to u jednom ili dva termina, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Udruga 4+ organizira javnu tribinu u Dicmu

Udruga obitelji s četvero i više djece Cetinske krajine nastavlja s održavanjem tribina povodom nadolazećeg referenduma.
Tribina naziva ‘Prvi narodni referendum’ nakon Sinja i Trilja održat će se i u Dicmu i to večeras u 18 sati u župnoj dvorani svetoga Jakova i Ane. Predavači su članovi koordinacije Građanske inicijative ‘U ime obitelji’ za Splitsko-dalmatinsku županiju.
Organizatori pozivaju sve svoje članove kao i ostale zainteresirane da dođu na tribinu, na kojoj ih žele upoznati s pravima i obavezama u nadolazećem referendumu Građanske inicijative ‘U ime obitelji’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR