Subota, 27.11.2010.

JUNAK - VINOGRADAR 3:1

JUNAK - VINOGRADAR 3:1 27.11.2010
Piše: Žarko KODŽOMAN

Nogometaši Junaka ostvarili su danas i treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu. "Plavi" su na svom travnjaku u 15. kolu 2. HNL, ujedno i posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva, svladali Vinogradara 3:1 i tako se pobjedom oprostili od domaće publike.
Sinjani su dobro ušli u utakmicu i već u 16. minuti stigli su do prvog pogotka. Samardžić je s desne strane ubacio loptu, a Željko Sablić je u trku s vrha peterca snažnim udarcem zakucao loptu u mrežu nemoćnog vratara gostiju Penića Grgaša.
Već u 20. minuti izabranici trenera Mile Nižetića umalo su udvostručili vodstvo. Naime, Čulić je centrirao iz prekida, Sablić je pucao glavom, no pogodio je gredu....

Blagdan sv. Cecilije

Povodom blagdana sv. Cecilije večeras će se u sinjskom gradskom kinu održati koncert Gradske glazbe Sinj, Mješovitog zbora Grada Sinja, Dječjeg zbora Sinjski slavuji i mandolinskog sastava Osinium. Koncert počinje u 19,00 sati, a ulaz je slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

PROSLAVA SV. KATARINE U LUČANIMA 

(nedjelja, 28. 11. u 10.30 sati) Sveta Katarina, djevica i mučenica iz prvih kršćanskih vremena (4. st.) svečano se slavi u Lučanima, gdje je crkva posvećena njoj u čast.
TRODNEVNICA: od četvrtka do subote u 16 sati (predvodi fra Ante Čovo).
SVETKOVINA: u nedjelju, 28. 11. u 10.30 sati (predvodi fra Joško Kodžoman).


ADVENTSKI SUSRET S RODITELJIMA
(subota, 27. 11. u 18 sati)
Najavljujemo mjesečni susret s roditeljima prvopričesnika i krizmanika. Prigodni će nagovor, na temu vjerskog odgoja u obitelji, održati fra Bože Vuleta, gvardijan. Susret će se upriličiti u crkvi Gospe Sinjske, u subotu 27. studenoga u 17 sati. Otvoren je i za sve druge roditelje i odgojitelje u župi.
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

Svečano obilježavanje vojne akcije "Zima 94“

Udruga veterana - branitelja 126. sinjske brigade jučer, 26. studenoga, organizirala je svečano obilježavanje vojne akcije „Zima 94“. Podsjetimo, u akciji koja je trajala od 29. studenoga do 24. prosinca 1994. godine, oslobođeno je 200 kilometara kvadratnih prostora na Dinari iako su vremenski uvijeti bili iznimno nepovoljni. Ova akcija bila je preteča Oluje i drugih operacija Hrvatskih snaga u Domovinskom ratu.
Svečanosti su, po izuzetno lošim vremenskim uvjetima nazočili brojni branitelji iz postrojbi koje su sudjelovale u ovoj vojnoj akciji, predstavnici općina i gradova Cetinskog, Kninskog i Livanjskog kraja te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije i izaslanstvo predsjednika RH dr Ive Josipovića....

Prezentacija «Strategije razvoja ženskog poduzetništva u RH od 2010.-2013.»Poduzetnički centar Sinj u suradnji sa Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, dana, 26. 11.2010. godine u Gradskoj vijećnici u Sinju, organizirao je radni sastanak-prezentacija mjera za zapošljavanje i samozapošljavanje žena.

Na početku je mr.sc. Jasminka Keser prezentirala «Strategiju razvoja ženskog poduzetništva u RH od 2010.-2013.», a nakon toga, mogućnost kreditiranja ženskih poduzetničkih pothvata sa nižom kamatnom stopom prezentirao je Anđelko Katavić dipl. oec. Stručni savjetnik - rukovoditelj Odsjeka za poticanje razvoja i kreditiranje malog gospodarstva Splitsko-dalmatinske županije.

O funkcioniranju zadruga i mogućnosti osnivanja zadruge "Žena poduzetnica" govorila je Ilda Stanojević stručna suradnica Hrvatskog saveza zadruga, dok su o zapošljavanju i samozapošljavanju žena govorili Frano šuste, voditelj Ispostave HZZ u Sinju te Miroslav Burazin, rukovoditelj Odjela posredovanja pri zapošljavanju u splitskom HZZ-u.
 
Dragica Jerkov, čelnica splitsko ogranka ‘Kruga’ prve udruge poslovnih žena u Hrvatskoj, prezentirala je primjere dobre prakse, a Marin Kukoč iz Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja prezentirao je Mjeru 302, te najavio raspisivanja natječaja do kraja studenoga.

Cilj radnog sastanka-prezentacije, kojoj je nazočilo 54 osoba, je bio iznaći načina da se pomogne nezaposlenim ženama, čuti njihovo mišljenje, te zajedno sa mjerodavnim državnim institucijama organizirano pokrenuti osmišljavanje projekata za zapošljavanje i samozapošljavanje žena sa područja zaleđa Splitsko-dalmatinske županije.

Kino danas

Večeras s početkom u 19,30 sati, u sinjskom kinu možete pogledati američki megahit "Grad lopova". Film je režirao Ben Affleck koji je i autor scenarija, a nastupa i u glavnoj ulozi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

NAJAVA SPORTSKOG VIKENDA:
Subota 27/11/10
KOŠARKA, A1 košarkaška liga 8. kolo 19,15 h, Dubrovnik - Alkar, Izravno na TV-u SPORT KLUB MaxTv
 
NOGOMET, 2. HNL 15.kolo, Junak - Vinogradar 3:1

3. HNL Jug, Gošk DU - Hrvace 2:1

4. HNL Jug - skupina B, OSK – Omladinac 2:0

RUKOMET
2. HRL Jug - Žene, ŽRK Sinj - Trogir 40:15

2. HRL Jug - Muškarci, 19,00 h, Kamičak - Opuzen
18,00 h, Metković 1963 - Trilj Pršut Voštane

ODBOJKA
2. HOL Jug, ŽOK Sinj - Split 3, 3:0

Nedjelja 28/11/10
NOGOMET , 2. HNL, 13,30 h / Stadion u Dugopolju, Dugopolje - Rudeš

4. HNL Jug skupina B, 13,30 h, Župa Dubrovačka – Glavice

Županijska nogometna liga, 13,00 h, Tekstilac - Hvar, Čaporice - Mračaj, Vrlika - Poljičanin.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Slab snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru i Lici. Kolnici su mokri i skliski do kiše u Dalmaciji.

Zbog zimskih uvjeta zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u:
u Gorskom kotaru:
- D 32 Prezid-Delnice,
- D 305 Parg-Čabar

u Lici:
- D 23 Kapela-Žuta Lokva-Senj,
- D 25 Korenica-Lički Osik,
- D 42 Josipdol-Poljanak,
- D 50 Štikada-Lički Osik,
- D 52 Špilnik-Korenica,
- D 218 Užljebić-Dobroselo, Brotnja-Srb-Sučević
- D 506 Dobroselo-Mazin
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK