Petak, 27.11.2009.

Obavijest

Zbog izgradnje kanalizacijskih kolektora zatvoren je dio ulice 126. brigade i to od zgrade Porezne uprave do ulice Put Ruduše, odnosno do skretanja za Dom zdravlja. Privremeno prometovanje odvija se ulicama Put pazara, 126. brigade i ulicom Luka. Radovi će biti gotovi u prvoj polovici mjeseca prosinca.

Obilježavanje vojne operacije "ZIMA 94"

U nedjelju 29. studenog udruga Veterana dragovoljaca 126. brigade organizira obilježavanje vojne operacije ZIMA 94. Okupljanje je do 10 sati kod planinarskog doma Sv.Jakov na Vrdovu. Nakon toga slijedi odlazak do vrha Maglaja, gdje će se kod spomen križa položiti vijenci za poginule branitelje i održati prisjećanje na početak akcije. Zatim slijedi povratak do planinarskog doma gdje će se upriličiti prigodno druženje sudionika akcije. U ime načelnika glavnog stožera oružanih snaga RH svečanosti će nazočiti general bojnik Mirko Šundov, ravnatelj hrvatskog vojnog učilišta, predstavnici jedinica lokalne uprave i samuprave i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Obavijest

Sinjsko pučko kazalište večeras, 27. studenoga, će u 20,00 sati u gradskom kinu izvesti predstavu „Državni lopov“. Ulaznice se, po cijeni od 20 kuna mogu kupiti u knjižarama Duga i Axel te prije početka na blagajni kina. Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za humanitarnu akciju pomoći Mariju Efendiću.

Sveta misa zadušnica za 44 ubijena svećanika franjevca iz Provincije Presvetog Otkupitelja

U Crkvi Gospe Sinjske danas, 27. studenoga, u 18,00 sati služit će se sveta misa zadušnica za 44 ubijena svećanika franjevca iz Provincije Presvetog Otkupitelja tijekom i poslije drugog svjetskog rata. Među njima je i 19 fratara rodom ili službom iz Cetinskog kraja.

Obavijest

Udruga Srma Sinj sutra, 28. studenoga, će na sinjskoj Pijaci, od 10 do 12 sati provesti dvije akcije:
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava 25.11. Udruga će provesti javnu akciju podizanja svijesti o potrebi angažiranja cijele zajednice u borbi protiv nasilja u društvu, a posebno u obitelji. Akcija će se provesti ti javnom instalacijom pod nazivom: ''Arijadnina crvena nit spasa iz nasilja'' u kojoj će tragom Arijadnine niti javno izvjesiti podatke o nasilju u hrvatskom društvu i nasilju u obitelju na području Cetinske krajine.                                                      
Volonteri udruge, uz podršku cvjećarnice Mak-prom su izradili adventske vijence i aranžmane koje će prodavati na sinjskoj Pijaci u vremenu od 10-12 sati. Sav prihod od prodaje i od dobrovoljnih priloga bit će uplaćen na račun Marija Efendića za liječnje. Informacije se mogu dobiti na telefon Udruge SRMA 661-661 ili na mobitel 095/8272-501.

Dogradonačelnica Grada Sinja Elena Perković-Paloš sastanak s predstavnicima mjesnih odbora na području Sinja

Dogradonačelnica Grada Sinja Elena Perković Paloš jučer, 26. studenoga, je održala sastanak s predstavnicima mjesnih odbora na području Sinja. Razgovaralo se o projektima u mjesnim odborima koji bi se trebali uvrstiti u Proračun Grada za 2010. godinu. Sastanku nisu nazočili predstavnici Sinja i Zelova. Tema sastanka bila je iznošenje programa i prioriteta u mjesnim odborima za 2010 godinu. Pri predstavljanju svojih programa predstavnici mjesnih odbora uglavnom su isticali:...

Obavijest

Cijepljenje zdravstvenih djelatnika protiv svinjske gripe počinje danas, 27. studenoga, u Zavodu za javno zdravstvo. Ostali će građani biti cijepljeni od ponedjeljka kod svojih obiteljskih liječnika. Cjepivo je za sve besplatno, a prednost imaju kronični bolesnici.