Četvrtak, 27.11.2008.

RADNICI DALMATINKE NOVE ZATRAžILI ZABRANU RASPOLAGANJA POKRETNINAMA I NEKRETNINAMA DALMATINKE NOVE



Pravni zastupnik radnika Dalmatinke Nove Zoran Vujanović danas je uputio požurnicu Sudu kako bi se ubrzalo sazivanje ročišta za otvaranjem stečaja. Od Općinskog suda u Sinju radnici su zatražili zabranu raspolaganja pokretninama i nekretninama.

TEčAJ ZA TURISTIčKOG VODIčA DALMATINSKE ZAGORE



Na Ekonomskom falultetu u Splitu 15 kandidata pohađa tečaj na kojem se školuju za turističke vodiče Dalmatinske zagore.
Ovim projektom Splitsko-dalmatinska županija želi istaći važnost edukacije za razvoj turizma u Dalmatinskoj zagori, a stručni vodiči će generirati razvoj uslužnih djelatnosti u Zagori koje će koristiti turističke agencije u svojim programima. Seminar počinje 26.11.2008. na Ekonomskom fakultetu Split i trajat će 2 tjedna, a u planu je i organizacija još jednog istog u travnju 2009. godine.
Trošak obuke, koji u cijelosti stoji 4.600,00 kuna, financira Splitsko-dalmatinska županija sa 3.000,00 kuna po kandidatu, 1.000,00 kuna Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije te ostatak od 600,00 kuna plaća kandidat. Na tečaj za turističkog vodića za Dalmatinsku zagoru prijavilo se 40 kandidata s područja Vrgorca, Trilja, Sinja, Omiša i Imotskog. Na testiranje, na kojem se provjeravalo znanje stranih jezika i motivacija, pristupilo je 27 kandidata, odabrano je njih 15 koji će se školovati za turističke vodiče Dalmatinske zagore.

OBAVIJEST

Zbog puknuća magistralnog cjevovoda Sinj-Dicmo-Split u Dicmu, danas, 27. studenoga, nešto prije 10,00 sati, došlo je do prekida u snabdijevanju vodom na području općine Dicmo, od Mojanke prema Dugopolju, zatim naselja Dicmo, Krušvar, Ercegovci i Bisko. Radovi na otklanjanju kvara su u tijeku.

MEMORIJALNA IZLOžBA AKADEMSKOG KIPARA ANTE žUPIćA

U Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika U Splitu u utorak je otvorena memorijalna izložba skulptura prerano preminulog akademskog kipara Ante župića iz Sinja. Njegov stvaralački opus, koji je uglavnom u posjedu i vlasništvu obitelji, bio je nedostupan javnosti pune 34 godine. Izložba će biti otvorena do 15. prosinca.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE DR. ZDRAVKA TOMCA

U samostanskoj dvorani Gospe Sinjske večeras, 27. studenoga, u 19,00 sati dr. Zdravko Tomac predstavit će knjigu "Obraćenje - od ateiste do vjernika". U glazbenom dijelu večeri novu pjesmu predstavit će sinjski glazbenici Inga šarić i Joško Delić.

BLAGDAN SVETE KATARINE

U Lučanima danas, 27. studenoga, u 16,00 sati počinje trodnevnica povodom blagdana svete Katarine, koja je zaštitnica mjesta. Vanjska proslava bit će u nedjelju u 10.30 sati.