Ponedjeljak, 27.11.2006.

Grad Sinj otkazuje Hertzu najam i vraća se Prometu

Preokret sinjske vlasti oko strateškog partnera poduzeća AutoprijevozSINJ - Iako su u nedjelju vozači Autoprijevoza u Sinj dovezli 12 autobusa krapinske tvrtke Hertz tours, vlasnika Vladimira Hercigonje, koji su trebali voziti na redovnim linijama umjesto Prometa Makarska, jučer se dogodio novi obrat u Autoprijevozu. Gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević, kao predsjednik skupštine poduzeća, rekao je da će autobusi Hertza voziti samo danas, a od sutra će ponovno voziti Prometovi autobusi.
...

PORAST BROJA NEZAPOSLENIH

U Cetinskoj krajini u listopadu je, za 174 osobe, porastao broj nezaposlenih koji se prijavljuju Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. U sinjskoj ispostavi Zavoda prošli je mjesec evidentirano tri tisuće stotinu četrdeset osam osoba, od čega 68 % žena. U odnosu na isti mjesec prošle godine to je za 62 osobe manje. Najveći broj nezaposlenih osoba je sa srednjom školom za zanimanje do tri godine, ukupno tisuću šest stotina i osamnaest. Na Zavodu je u listopadu bilo prijavljeno i 80 osoba sa visokom stručnom spremom. Od ukupnog broja nezaposlenih u sinjskoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 279 osoba je evidentirano kao branitelji Domovinskog rata.

OBAVIJEST IZ PODUZETNIčKOG CENTRA SINJ

Poduzetnički centar Sinj i Referalni centar za zadruge Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u 15,00 sati u Gradskoj vijećnici održat će tribinu na kojoj će se razmotriti mogućnosti osnivanja stanice za otkup ljekovitog bilja i njegovog uzgoja na širem području Dalmatinske Zagore. Cilj tribine je potaknuti nezaposleno stanovništvo za uzgoj ljekovitog bilja, osobito branitelje za osnivanje zadruga hrvatskih branitelja. Od resornog Ministarstva zadruge mogu koristiti jednokratne novčane potpore u iznosu od stotinu i pedeset tisuća kuna, što bi mogao biti početni kapital za početak rada.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras u 20,00 sati prikazuje se američki horor - Silent hill.

SPORT

U sedmom kolu A1 košarkaške lige sinjski Alkar pobijedio je u Zagrebu ekipu Dubrave 82:66.
Košarkaši triljske Cetine u sedmom kolu druge lige ugostili su ekipu King trade iz Makarske i ostvarili devetu pobjedu rezultatom 99 : 74.

Završene su polusezone u nogometu 3. i 4. nogometne lige. Sinjski Junak odigrao je u Benkovcu protiv Velebita 2:2. U četvrtoj ligi Hrvace su sa 7:1 u Kninu deklasirale Dinaru, a derbi kola Glavice - OSK prekinut je pred sam kraj kod rezultata 1:1.

Rukometaši Kamička poraženi su u Sinju od Zadra 39:23. Pobjedu nad šibenikom ostvarili su rukometaši triljske Cetine pobijedivši 31 : 23. Kod rukometašica Cetina je bila uspješna u Zadru; pobijedila je 29:17,dok je žRK Sinj poražen u Pločama 28:16.

U najzanimljivijem susretu 2. odbojkaške lige u Sinju odbojkašice Sinja pobijedile su šibenik 3:2 u setovima.