Četvrtak, 27.10.2011.

Održana edukativna radionica ''Organizacija volonterskih aktivnosti''

Na edukativnoj radionici ''Organizacija volonterskih aktivnosti'' koju je Udruga Srma provela u srijedu 26.10.2011.g. u Sinju sudjelovalo je 17 predstavnika iz 14 udruga civilnog društva, športskih udruga, škola i institucija.
Sudionici interaktivne radionice educirani su o zakonskom okviru volontiranja, planiranju, organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti, isplatama zakonski odobrenih naknada volonterima, te su na kraju po skupinama izrađivali plan organizacije volonterskih aktivnosti kojega su sami prezentirali.
Radionica je provedena u sklopu projekta ''Volontiranje u Cetinskoj krajini'' kojim Udruga Srma obilježava 2011.g. – Europsku godinu volontiranja. Donatori projekta su Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Grad Sinj.

Padaju cijene u GZK

Metar četvornih zemljišta u GZ Kukuzovac, uskoro će se umjesto dosadašnjih 15 eura (112 kuna) prodavati za 35 kuna!
Ovu vijest jutros je objavila Slobodna Dalmacija u članku novinara Tonija Paštara. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ornitološko prvenstvo 'Sinj 2011.'

Udruga za uzgoj i zaštitu ptica 'Sinj' i Klub uzgajivača ptica Europe i križanaca organiziraju 1. ornitološko prvenstvo pod nazivom 'Sinj 2011.'. Prvenstvo će se održavati od sutra do nedjelje u dvorani Doma mladih u Brnazama. Na ovom prvenstvu natjecat će se 25 izlagača iz cijele Hrvatske sa ukupno oko 350 ptica, a natjecanje će se odvijati u nekoliko grupa: kanarinci boje, kanarinci stasa, ptice Europe, križanci i egzotične ptice i papige.
Prvenstvo će se sutra održavati od 16 do 20 sati, u subotu od 8 do 20 sati, a u nedjelju od 8 do 13 sati. Nakon završetka, upriličit će se podjela medalja i pehara najuspješnijim izlagačima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dani oprosta u Gradskoj knjižnici Sinj

Gradska knjižnica Sinj uključila se u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige, koji se provodi od 15. listopada do 15. studenoga. U tom vremenu u sinjskoj knjižnici su Dani oprosta tijekom kojih korisnici mogu bez plaćanja zakasnine vratiti knjige koje nisu vratili u roku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Miro Bulj i ovog puta stao uz radnike “Autoprijevoza”SINJ -Agilni vijećnik Gradskog vijeća Grada Sinja Miro Bulj se i ovog puta oglasio o slučaju “Autoprijevoz”.
‘Dužnost mi je kao vijećnika i kao čovjeka reagirati na događanja u Autoprijevozu povodom otkaza Ugovora o radu za 4 radnika. Do sada sam upozoravao i poduzimao aktivnosti, predlagao GV da Grad poduzme potrebne i zakonite mjere u rješavanju problema Autoprijevoza. Revizija je pokazala da sam bio u pravu i da preko 90% ugovorenih obveza iz 2005. g. Promet Makarska nije ispunio. Umjesto ispunjenja obaveza Promet Makarska je nezakonitim najmom za višestruko veću cijenu iznajmljivao autobuse, za sve gubitke teretio Autoprijevoz, a dobit knjižio na Promet Makarska. Saznanja o svim ovim malverzacijama predao sam nadležnim institucijama koje do sada nisu reagirale, te takvim stavom pomažu nezakonite radnje. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM