Utorak, 27.10.2009.

Odgođeno izvještajno ročište u stečaju Dalmatinke Nove

Na Trgovačkom Sudu u Splitu odgođeno je izvještajno ročište u stečaju Dalmatinke Nove koje se trebalo održati danas, 27. listopada. Razlog je što Visoki trgovački sud u Zagrebu nije donio odluku o žalbi na otvaranje stečaja koju su podnijeli vlasnici tvornice braća Ladinni. Sljedeće ročište je najavljeno za 5. studenoga.

Priopćenje za javnost Nezavisnog gradskog vijećnika Mira Bulja

Povodom najave dolaska Predsjednika RH Stjepana Mesića u Sinju na skup Udruge antifašista i otkrivanje spomen ploče Anti Bakotiću Baki, priopćenje za javnost uputio je nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj. U priopćenju se Bulj obraća Sinjanima te predsjedniku Stjepanu Mesiću i gradonačelniku Ivici Glavanu. Između ostalog ističe kako nije vrijeme otkrivanja spomenika davne prošlosti i podjela, nego otvaranja radnih mjesta. Priopćenje u cjelosti poslušajte u dnevniku Hit Radija u 16 sati.

Obavijest

Grad Trilj uputio je obavjest korisnicima stalne pomoći Centra za socijalnu skrb s triljskog područja, da je u prostorijama gradske uprave u tijeku podjela sredstava za ogrjev.

'Mjesec hrvatske knjige 2009.'

Manifestacija 'Mjesec hrvatske knjige 2009.' posvećena je Međunarodnoj godini astronomije. Knjižnice u Hrvatskoj, među kojima i Gradska knjižnica Sinj, obilježavaju ga od 15. listopada do 15. studenoga.

Obavijest

U organizaciji Kluba Sinjana u Zagrebu i Ogranka Matice Hrvatske Sinju sutra, 28. listopada, će se u 19,00 sati u dvorani Matice hrvatske u Zagrebu održati predstavljanje knjige “ Sinj-pregled povijesti“ autora profesora Martina Vrgoča. O knjizi će govoriti prof. Stjepan Bekavac, Joško Kontić, fra Mirko Marić i sam autor.

Kino danas

U sinjskom kinu od 17 sati prikazuje se američki film za djecu „Ledeno doba 3 - dinosauri dolaze“ a u 19,45 sati na repertoaru je hrvatski film „Kenjac“.

Kronika 92

Policijski službenici Policijske postaje Sinj jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je prethodni dan u caffe baru u Trilju počinio KD Protupravno oduzimanje slobode na štetu 19-godišnje djevojke. Pregledom otvorenog prostora na području Trilja, na koje je, kako se osnovano sumnja, 28-godišnjak prethodne noći odvezao djevojku, pronađena je staklena posuda u kojoj je pronađeno 49,9 g marihuane pakirane u 26 paketića. Također, utvrđena je osnovana sumnja da se osumnjičeni od početka 2009. godine bavio preprodajom opojne droge marihuane na području Trilja, Sinja i okolice. Uz kaznenu prijavu za Protupravno oduzimanje slobode, Nasilničko ponašanje u obitelji, Prijetnja i Zlouporaba opojnih droga, priveden je ISŽS u Splitu.
IZVOR: PU SD