Ponedjeljak, 27.10.2008.

RADNICI DALMATINKE NOVE TRAžE INSPEKCIJSKI NADZOR ZBOG UVJETA RADA

Nezavisni sindikat Dalmatinke Nove uputio je poziv Državnom inspektoratu za zaštitu na radu u Splitu zahtjev za inspekcijskim nadzorom u tvornici. Prema riječima predsjednice Ive Radonje, tvornički pogoni se ne griju, što je kod većine radnica izazvalo zdravstvene probleme. U zahtjevu za inspekcijskim nadzorom ističe se kako u Dalmatinci Novoj ne postoji povjerenik zaštite na radu, te se traži da se poduzmu sve mjere kako bi se ovaj problem riješio što prije.
Ukoliko radnicima do 31. listopada ne bude isplaćena plaća za rujan, pokrenut će se stečajni postupak Dalmatinke Nove, kazala nam je Iva Radonja.

POčELO SNIMANJE DOKUMENTARNOG FILMA O STRADANJIMA U DOMOVINSKOM RATU

U suradnji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Hrvatske radio televizije, danas, 27. listopada, u Splitu u prostorijama društva počelo je snimanje dokumentarnog filma o stradanjima u Domovinskom ratu. Snimanje će se nastaviti narednih dana na mjestima zarobljavanja i zatočeništva u Kninu, a u petak u Pakovom selu, gdje je obavljena razmjena zarobljenika. Posljednjeg dana sudionici će nazočiti svetoj misu koja će biti služena na kninskoj Tvrđavi.

OBAVIJEST

U subotu je u gradskoj vijećnici u Trilju održan sastanak Inicijativnog odbora ribolovne udruge Pastrva-Trilj i Hrvatskih ratnih vojnih invalida. Zaključeno je kako postoji potreba osnivanja športskog ribolovnog društva na području Trilja. Osnivačka skupština održat će se 31. listopada, u kino dvorani u Trilju, s početkom u 17 sati i 30 minuta.

OBAVIJEST

Odlukom sinjskog Poglavarstva, na dan državnog blagdana Svi sveti-1. studenoga, prodavaonice i drugi oblici trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima, mogu raditi u vremenu od 7,00 do 13,00 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje glazbena romantična komedija Mamma mia, koja je temeljen na najvećim hitovima nekad svjetski popularne grupe ABBA. Priča je to o mladenki, njezinoj majci i trojici potencijalnih očeva. Film počinje u 19 sati i 30 minuta.

SPORT

Jučer je u Dubrovniku na stazi u Mokošici održana utrka za prvenstvo Hrvatske i regije jug u autoslalomu. Predstavnici sportskog autokluba BMW Zagora Trilj osvojili su drugo mjesto u timskoj kategoriji, kojim su ostali u vodstvu regionalnog natjecanja. U utrci za prvenstvo Hrvatske osvojili su 6. mjesto. Na natjecanju je sudjelovalo 100 automobila iz Cijele Hrvatske.