Subota, 27.10.2007.

VIJESTI IZ TRILJA

U Trilju se gradi prva stambena građevina s 30 stanova za branitelje. Stanovi su nuđeni u ponudi za javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju stanova za stambeno zbrinjavanje stradalnika iz Domovinskog rata, te su sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske od 12. listopada ove godine kupljeni. Ukupna cijena izgradnje stanova je gotovo 22 milijuna 230 tisuća kuna. Predviđeni završetak i primopredaja stanova Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti je 30. travnja 2008. godine.
Investitor izgradnje, izvođač i prodavatelj je Graditeljski obrt iz Trilja.

TUžBA UPRAVE "DALMATINKE NOVE" PROTIV IVE RADONJE

Predsjednik Uprave Dalmatinke nove Gianfranko Ladinni potvrdio nam je u telefonskom razgovoru da su Dalmatinka Nova i njeni vlasnici Općinskom sudu u Sinju podnijeli tužbu protiv predsjednice Nezavisnog sindikata Dalmatinke Ive Radonje, u kojoj traže naknadu štete još neutvrđenog iznosa, ali ne manju od 350 tisuća kuna. Tužitelji također zahtijevaju od suda da Ivi Radonji odredi privremenu mjeru zabrane raspolaganja cjelokupnom imovinom, kojom bi se trebali naplatiti.
Razlog podnošenja tužbe je nanošenje navodne materijalne i nematerijalne štete tvornici.

KRONIKA 92

Lakše tjelesne ozljede jučer oko 18,30 sati zadobila je petogodišnja djevojčica iz Sinja, koja je igrajući se s drugom djecom, upala u nezaštićen i neobilježen šaht za oborinske vode, dubok dva i pol i širok jedan metar, u Omiškoj ulici. Djevojčica je sama izašla iz šahta, a potom ju je majka odvela na liječnički pregled u Dom zdravlja odakle je upućena u splitsku bolnicu.

SMOTRA FOLKLORA U NEORIćU

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, u Neoriću će se održati prva smotra uličnog folklora u organizaciji Kulturno - umjetničkog društva «Ban Neorić». Cilj organizacije je popularizacija već zaboravljenih derneka.
Program će početi u 11,00 sati, a nastupit će kulturno umjetnička društva iz Otoka, Radošića, Pakova Sela, Ogorja, Sinja, Vrlike i drugih mjesta, a predstavit će se i diplari te pjevači rere. Cijeli program odvijat će se na ulicama Neorića i neće biti protokolarnog dijela.

PREDIZBORNI SKUP HNS

Predizborno okupljanje kandidata Hrvatske narodne stranke 9. izborne jedinice održava se danas na sinjskoj pijaci od 10,00 sati. Skupu nazoče među ostalim i saborski zastupnik željko Kurtov Buš. Predstavnici HNS-a građanima dijele promidžbeni materijali, a građani imaju i mogućnost postavljanja pitanja.

PREDLOžENI KANDIDATI HDZ ZA 9. IZBORNU JEDINICU

Gradski i općinski odbori HDZ-a Cetinske krajine istaknuli su 9 kandidata za listu svoje stranke u 9. izbornoj jedinici. Najviše ih dolazi iz Sinja potvrdio nam je u telefonskom razgovoru Tomislav Budimir tajnik sinjske podružnice stranke. Gradski odbor tako je predložio Juru Bitunjca, Stipu župića, Ljubicu đipalo, Dinka Franccinija i novoizabranog predsjednika organizacije dr. Stipu Jukića. Gradski odbor HDZ-a Vrlike predložio je Niku Rebića, odbor Trilja gradonačelnika Jozu Sarača, Hrvace načelnika Dinka Bošnjaka i općinski odbor Dicma tamošnjeg predsjednika Zdravka Grčića.

OBAVIJEST

Poglavarstvo Općine Hrvace uputilo je poziv za upis sadnog materijala - voćaka za 2008. godinu.
Poziv je upućen stanovnicima Općine Hrvace koji su zainteresirani za podizanje višegodišnjih trajnih nasada voćaka. Sufinanciranje kupnje sadnica će se obavljati po principu 1/3 županija, 1/3 općina te 1/3 kupac.
Zainteresirani se trebaju javiti u općinske prostorije najkasnije do 15. studenoga.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 17 i 30 igra crtani film « Asterix i Vikinzi», a u 20,00 sati prikazuje se američka akcijska komedija «Gas do daske 3». U glavnim ulogama Jackie Chan i Chris Tucker.

SPORT

Sinoć je počela nova košarkaška sezona u A1 ligi. šibenik je u svojoj dvorani pobijedio Alkara 99-65.

U Hrvacama se danas, s početkom u 14,30 sati igra susret 12. kola 3. HNL jug između Hrvaca i Omiša. U istom natjecanju Junak sutra u isto vrijeme igra u Opuzenu protiv Neretvanca.

U natjecanju 4. HNL jug, sutra se u 14,30 sati u Otoku sastaju OSK i Glavice.

Danas se nastavljaju drugoligaška rukometna natjecanja. Cetinka u 17 sati gostuje u Metkoviću i igraju protiv ekipe Metković 2, dok sinjski Kamičak gostuje kod kod Zadra, a početak je u 19 sati.

Rukometašice Cetine u sinjskoj dvorani u 16 sati igraju protiv Trogira 2 a u 18 sati isto u sinju igraju Sinj i Dalmatinka Ploče.

U drugoligaškom prvenstvu odbojkašica, odbojkašice Sinja večeras igraju u 19 sati u Makarskoj protiv istoimene ekipe.