Petak, 27.10.2006.

ODRžAN PROSVJED STANOVNIKA ULICE ANTUNA KONSTATNTINA MATASA

Stanovnici sinjske ulice Antuna Konstantina Matasa, njih 40 - tak, jutros su održali mirni prosvjed zbog prometovanja vozila tom ulicom. Na prosvjedu se okupilo oko 40 stanovnika, koji su pročitali priopćenje upućeno nadležnim državnim tijelima i gradonačelniku Sinja, koji je nazočio prosvjedu. Gradonačelnik je istaknuo da je Grad Sinj s Hrvatskim cestama postigao suglasnost da Vrlička ulica ostane otvorena jednosmjerna ulica kako je bilo i do sada.

Gradonačelnik Tomašević također je na prosvjedu kazao da je sudski vještak utvrdio da se dio ceste i potporni zid u Ulici braće Radić nije urušio zbog radova na gradskom bazenu, već zbog radova na izmještanju kanalizacije. Sanacija urušenog dijela ceste obavit će se do kraja godine, kazao je gradonačelnik.

IVAN LIšNIć RAZRIJEšEN DUžNOSTI

Gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević izjavio je da je Skupština Autoprijevoza, čiji je on jedini član, razriješila dužnosti direktora Autoprijevoza Ivana Lišnića, jer, istaknuo je gradonačelnik, nije štitio interese Grada Sinja koji je suvlasnik tvrtke ni interese radnika.

USKORO NATJEčAJ ZA STIPENDIJE GRADA SINJA

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja donijelo je odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija studentima u tekućoj akademskoj godini i to 10 stipendija za uspješne i darovite studente i 10 stipendija za studente iz obitelji lošijeg imovnog stanja. Grad Sinj će nastaviti stipendirati i prošlogodišnje stipendiste, njih 63, ukoliko su uspješno završili prošlu akademsku godinu, te redovito upisali novu. Ukupno 83 studenta Grad Sinj mjesečno će stipendirati sa po šest stotina kuna.

RADNO VRIJEME ZA BLAGDAN SVIH SVETIH

Odlukom gradskoga poglavarstva Grada Sinja, trgovine će na blagdan Svih svetih, 1. studenog moći raditi od 7,00 do 13,00 sati.

SJEDNICA OPćINSKOG VIJEćA HRVACA

Na jučerašnjoj sjednici općinskog poglavarstva Općine Hrvace, prihvaćeno je idejno rješenje za sustav odvodnje otpadnih voda Hrvaca i područja oko Hrvatačkog polja. Utvrđen je konačan prijedlog urbanističkog plana uređenja gospodarske zone Vukove stine, te izviješće o javnoj raspravi prijedloga urbanističkog plana uređenja gospodarske zone. Na zamolbu Udruge dijaliziranih bolesnika, odjelu za dijalizu sinjske ispostave županijskog Doma zdravlja Općina Hrvace donirat će klima uređaj.

SPORT

Nakon što su izradili projekt za igralište s umjetnom travom NK Glavice očekuje potporu i podršku županijskog nogometnog saveza koja će se donijeti sredinom idućeg tjedna.
Ovaj projekt u potpunosti je prihvaćen od strane HNS-a koji će u većem dijelu financirati izgradnju igralište s umjetnom travom. Isto tako u projekt izgradnje uključio se i Grad Sinj, a potporu ovoga projekta i svim planovima NK Glavice dalo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.
...

40. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja

Zakazana je 40. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja za dan 26. listopada 2006.g. (četvrtak) s početkom u 13,00 sati u prostorima Gradske vijećnice Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:

1. Utvrđivanje prijedloga Odluke o postavljanju reklama, panoa, transparenata, plakata i drugih naprava na području Grada Sinja,

2. Izvješće Povjerenstva za otvaranje ponuda po natječajima koje raspisuje Gradsko poglavarstvo,
...