Utorak, 27.09.2011.

Održana svečana sjednica GV Trilja



Povodom proslave Dana grada Trilja i blagdana Svetoga Mihovila, koji se slave 29. rujna, u Trilju je danas održana svečana sjednica triljskog Gradskog vijeća. Pored triljskih vijećnika, sjednici su nazočili i brojni uzvanici – državni tajnici Nika Srdarević i Jozo Sarač, dožupan Luka Brčić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Cetinskog kraja, predstavnici MUP-a, državnih i županijskih tvrtki, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata i drugi. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija edukacije prvašića ide dalje

Danas je nastavljena akcija edukacije učenika prvih razreda o sigurnosti u prometu, koju provodi autoškola 'Semafor' Sinj u suradnji s policijskim postajama Sinj i Solin.

Današnjom akcijom obuhvaćeno je 100 prvašića iz OŠ 'Kraljica Jelena' u Solinu.

Sutra u 8 sati akcija će se održati u Vrlici i to za 19 učenika prvog razreda. U 9 sati i 45 minuta akcijom edukacije o sigurnosti u prometu bit će obuhvaćeno 10 učenika u osnovnoj školi u Potravlju. U 11 sati educirat će se 5-ero prvašića u školi u Biteliću, dok će 19 hrvatačkih prvašića biti educirano u 13 sati i 15 minuta.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

PD Jelinak: Uspon na vrh Kamešnice



TRILJ – U nedjelju, , 25.09.2011. održan je Tradicionalni uspon na vrh Kamešnice, Konj 1856 m u organizaciji planinarskog društva  „Jelinak“  iz Trilja. Uspon je započeo ujutro od pl. skloništa „Sveti Mihovil“ na Žlabini uz pratnju vodiča i osiguranjue pripadnika HGSS-a.  Predivan jesenski dan je bio pogodan za planinaranje te se na vrhu okupilo osamdesetak planinara iz različitih društava Splitsko–dalmatinske županije i susjedne BiH.  Nakon uspona,  ispred skloništa je Don Ante Čipčić održao Svetu misu za planinare i uslijedilo je druženje uz odličan Jurin grah.  Raspoloženi planinari su nastavili druženje do kasno u noć i spustili su se s planine puni dojmova i napunjenih ruksaka jesenskih plodova koje im planina u ovo doba pruža.
Tekst i foto: Anđela Odrljin

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM