Subota, 27.09.2008.

DAN SV. MIHOVILA

Polaganjem vijenaca na grobove poginulih i umrlih djelatnika, Policijska uprava splitsko-dalmatinska obilježila je danas Dan policije, koji se slavi 29. rujna na blagdan Svetoga Mihovila. Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatisnke Ivan Merčep sa suradnicima, predstavnici gradova i općina Cetinskog kraja, braniteljskih udruga i obiteljih poginulih policajaca vijence su jutros položili i na spomen obilježje u Hrvacama. U crkvi u Hrvacama služena je sveta misa zadušnica koju je predvodio mjesni župnik fra Frano Bilokapić.

Skup predstavnika roditelja svih 12 katoličkih škola

U Sinju se danas održava skup predstavnika roditelja svih 12 katoličkih škola u Hrvatskoj, na kojem sudjeluje 200-tinjak osoba. Skup je počeo u 11,00 sati a na programu su predavanje, sveta misa, ručak, rad po skupinama i plenarna sjednica. Predavanje je održao dr. fra Siniša Balajić, a svetu misu u Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske predvodio je splitsko - makarski nadbiskup monsinjor Marin Barišić. Sudionici skupa će posjetiti Muzej franjevačkog samostana, Franjevačku klasičnu gimnaziju u Sinju, te će obići Grad Sinj. Skup će završiti u 17,00 sati.

KRONIKA 92

Oko 13 sati i 10 minuta u Sinju, na ulazu u Donje Glavice, dogodila se prometna nesreća. Prema prvim informacijama jedna je osoba zadobila tjelesne ozljede i upućena je u KBC Split. O kakvim se ozljedama radi još nije poznato.

Državne športske igre dragovoljaca veterana Domovinskog rata

Ministrica branitelja Jadranka Kosor jutros je u Baškoj vodi otvorila Državne športske igre dragovoljaca veterana Domovinskog rata. Na igrama sudjeluje 1 200 branitelja iz cijele Hrvatske. Za selekciju Splitsko-dalmatinske županije nastupa i 30-tak branitelja iz Cetinskog kraja.

"Dani sv. Mihovila"

U sklopu manifestacije "Dani sv. Mihovila" koja se održava povodom dana grada Trilja, danas, 27. rujna, će se u Gradskom kinu, od 19,00 sati, održati Večer folklora. Prije nastupa folkloraši će u narodnim nošnjama prodefilirati triljskim ulicama. Organizator večeri je udruga "Pokrenimo Tijaricu" a pokrovitetlj Gradsko poglavarstvo Trilja.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila postavljeni su na D 220, od Trilja do Tijarice. Sutra ujutro bit će na D 220 od Trilja do Kamenskog, a poslijepodne na D 60 od Brnaza do Ugljana. Uređaji su postavljeni i na D 1, od Bilica do Dugopolja.

SPORT

Danas, 27. rujna, u 16 sati u 7. kolu druge HNL Junak dočekuje drugoplasiranog Slavonca iz Starih Perkovaca.
Nogometaši Hrvaca u natjecanju 3. HNL gostuju u Kaštel Starom gdje igraju protiv domaćeg Vala. Početak je u 16 sati.

Utakmice 4. lige igrat će se sutra, 28. rujna. U 15.30 sati u Otoku se sastaju OSK i Postira Sardi, a u 16 sati u Grudi igraju Slaven i Glavice.

Sutra, 28. Rujna, se u 16,00 sati igraju i susreti 3. kola županijske lige. U Trilju se sastaju čaporice Trilj i Poljičanin iz Srinjina, a u Trogiru Croatia i Tekstilac.

Danas, 27. rujna, je na rasporedu i drugo kolo 2. rukometnih liga. Rukometašice Sinja gostuju kod ekipe Trogir 2 u Trogiru, a Cetina igra u gostima kod Metkovića. Rukometaši Cetinke gostuju u Biogradu gdje igraju protiv istoimenog domaćina. Kamičak igra u Metkoviću protiv ekipe Metković 2.

Na košarkaškom turniru u Trilju, koji se igra povodom Dana Grada i blagdana sv. Mihovila, Alkar je jučer pobijedio Kaštela 88:59, a Cetina Solin 76:77. Večeras od 18 sati poraženi igraju za treće mjesto, a finalni susret između Cetine i Alkara igrat će se u 20 sati.