Četvrtak, 27.09.2007.

"CARDS" PROGRAM

U sklopu provedbe CARDS projekta 2004. «Jačanje kapaciteta Republike Hrvatske za borbu protiv trgovine drogama i zlouporabe droga« naša županija odabrana je za provedbu pilot projekta kojem je cilj promoviranje udruga na području županije koje se bave prevencijom ovisnosti. Uz sinjsku Udrugu za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti «Novi Put» u projektu sudjeluje još devet udruga s područja županije.

Projekt počinje danas u Sinju predstavljanjem tri udruge. U 10,45 sati počelo je uvodno predavanje u dvorani franjevačkog samostana koje prezentira prof. željko župić na temu štetnosti droga i ovisnosti, a nakon toga uslijedit će kviz znanja za učenike kojima će biti podijeljen promotivni materijal.

U drugom dijelu programa, u 14,00 sati građanima će se predstaviti članovi klubova liječenih alkoholičara iz Splita i udruga Anonimni narkomani Splita.
Ciljana skupina projekta su učenici osmih i prvih razreda srednje škole s područja grada.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata ogranak Sinj pozvala je sve svoje članove i njihove obitelji da im se pridruže na 7. Hodočašću hrvatskih branitelja i njihovih obitelji koje će se održati u Solinu u subotu 29. rujna u svetištu Gospe od Otoka od 10 do 13 sati. Domaćin 7 hodočašća je Grad Solin i župa Gospe od Otoka.

BLAGDAN SV. MIHOVILA

U triljskom kinu večeras u 19,30 Kulturno društvo Grab i njihovi gosti priredili su večer folklora u sklopu gradskog programa Dana svetog Mihovila.

U crkvi svetog Mihovila u Trilju u tijeku je trodnevnica uoči blagdana zaštitnika župe svetog Mihovila. Anđeoska molitva i krunica počinju u 18,00 sati. Sutra, posljednjeg dana trodnevnice gost u Triljskoj crkvi biti će i Ivica Ursić sa Radio Splita koji će iznijeti svoje osobno svjedočanstvo, a nakon toga biti će procesija svijećama i blagoslov djece.

IZLOžBA

U Galeriji Galiotović danas će biti otvorena izložba akademskog grafičara Dalibora -Dade Pehara. Autor je izložbu posvetio pokojnom Anđelku Vučkoviću, a otvaranje je najavljeno za 19 sati i 30 minuta.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras u 18,00 sati igra animirana obiteljska komedija "Juhuhu".
U 20,00 sati na re pertoaru je američki akcijski triler «Bournov ultimatum» u kojem glavnu ulogu igra Matt Damon.

OBAVIJEST

Zbog uređenja za promet je privremeno zatvorena istočna (stara) cijev tunela Mravinci, na državnoj cesti D-1, «Brza cesta Solin - Klis», pa se promet odvija uz posebnu regulaciju. Istočna cijev tunela privremeno će biti zatvorena do završetka radova.
Za vrijeme navedenih radova promet se preusmjerava u zapadnu (novu) cijev tunela Mravince, u kojoj će promet, do završetka radova, biti dvosmijeran.
Sudionici u prometu se upozoravaju na poštivanje privremene prometne signalizacije.

OBAVIJEST

Forum žena SDP-a obavještava žene, koje su u okviru akcije «moja prva mamografija» obavile mamografsko snimanje dojki, da svoje nalaze mogu predignuti u prostorijama SDP-a u Sinju u ulici Put Petrovca 1 svakim radnim danom od 10 do 12 sati.

SPORT

Danas se nastavlja natjecanje u drugoj kuglačkoj ligi. Svoj susret poslijepodne u Splitu igraju kuglači Splitske Banke i triljskog Vrnija, a u istom natjecanju sutra se u Trilju sastaju Sinj i Vrlika.

VRIJEME

Danas će u cijeloj zemlji prevladavati oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više kiše bit će početkom dana i ponovno navečer i u noći na petak, kada su obilniji pljuskovi mogući u većem dijelu zemlje, a osobito na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru. Najmanje oborina bit će tijekom popodneva u sjeverozapadnoj unutrašnjosti i u Slavoniji, gdje se očekuju i kraća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti vjetar slab i umjeren južni i jugoistočni, a na Jadranu će i dalje puhati umjereno i jako, na udare mjestimice i olujno jugo, navečer i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti od 8 do 11, a na Jadranu od 14 do 19, a najviše dnevne od 13 do 17, na Jadranu i u Slavoniji od 17 do 22°C.
IZVOR:net.hr