Srijeda, 27.09.2006.

"DANI SV. MIHOVILA" U TRILJU

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Trilja, koja će se održati sutra u 11,00 sati povodom Dana Grada, zajednici «čenakolo» iz Ugljana dodijelit će se kolektivna nagrada. Dobitnik osobne nagrade Grada Trilja je Ante šipić - Tonći, voditelj župnog zbora, klape Trilj i Dramsko - glazbene udruge.

Prema riječima gradonačelnika Joze Sarača, na sjednici se neće govoriti o tome što je do sada napravljeno u gospodarstvu Grada nego što će se tek napraviti. Cilj triljskoga poglavarstva je, kazao je Sarač, razvoj gospodarstva bez kojega nema razvoja ni drugih grana. Stoga je na sjednicu pozvao sve gospodarstvenike s područja Trilja. Sjednici će nazočiti i župan Ante Sanader sa suradnicima, a poziv je upućen i u Ministarstvo gospodarstva.

Blagdan svetoga Mihovila slavi se i kao dan triljske osnovne škole. Proslavu zajednički organiziraju učenici i nastavnici matične škole u Trilju i područnih škola Grab i Košute, a uz ostale goste, svečanosti će nazočiti dožupan splitsko - dalmatinski Luka Brčić i gradski čelnici. Ove godine se obilježava i 125 godina osnovnog školstva na području Trilja te 20 godina ujedinjenja osnovnih škola Grab, Ugljane i Trilj u jednu školu.

PRIOPćENJE ZA JAVNOST UDRUGE "SRMA"

Nakon održane javne tribine «Rana rehabilitacija djece» s naglaskom na probleme u govoru, Udruga SRMA Sinj izdala je priopćenje za javnost u kojem ističu kako je odaziv roditelja kao ciljane populacije bio mali, no da se unatoč tome vodio konstruktivan razgovor. Formiran je inicijativni odbor za opremanje kabineta logopeda i osiguranje rada logopeda za djecu vrtićne dobi, stoji u priopćenju.
...

"DANI SV. MIHOVILA" U TRILJU


U triljskom gradskom kinu večeras u 19,30 održat će se koncert zbora «Brodosplit», koji njeguje širok i raznolik repertoar u presjeku od majstora renesanse do skladatelja naših dana. Jedan je od najcjenjenijih zborova u Hrvatskoj i svijetu, te dobitnik vrijednih nagrada i priznanja. Gost «Brodosplita» na večerašnjem koncertu je ženska klapa «Filip Dević».

U crkvi Svetoga Mihovila održava se trodnevnica. Današnju svetu misu koja će početi u 18,00 sati uveličat će župni zbor Bajagić - Obrovac, a predvodit će ju don Ivan Bodrožić.

OBAVIJEST IZ "LIKOMED-VETERINA"

Likomed-Veterina obavještava građane Sinja da će se sutra i u petak na javnim površinama Grada Sinja izvršiti jesenska deratizacija. Deratizacija će biti provedena izlaganjem parafinskih blokova na bazi BROMADIOLONA i KUMATETRALILA, preparata iz skupine ANTIKOAGULANATA, čiji je antidot vitamin K 1. Mole se građani da izložene mamce ne diraju i ne premještaju. U slučaju kiše radovi će biti odgođeni, a o eventualnom novom terminu građani će biti pravovremeno obaviješteni. Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 701-400.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima do 15,00 sati bez napajanja električnom energijom su potrošači na području naselja: Ruda Velika, Ovrlja, Ruda mala (Orlovac), Korita, Rosandići i Crljeni dolac.