Utorak, 27.09.2005.

BLAGDAN SV. MIHOVILA U TRILJU

Bliži se blagdan Svetog Mihovila. Pojedina područja Dalmacije pripremaju vjerska slavlja.Posebno će biti u Gradu Trilju te Općini Dugopolje.

Triljani devetnicom i misama duhovno pripremaju završnicu obilježavanja kada će procesiju i misno slavlje predvoditi vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac ističe župnik i dekan Don Stipe Ljubas.

Blagdanskom ozračju trodnevnice pridružili su se u crkvi Svetog Mihovila u Trilju pjesmom župni zborovi Graba i Otoka, folklorne skupine kao i zbor Svetišta župe Gospe Sinjske.

Sjednicom Gradskog vijeća na kojoj će se dodjeliti osobne i kolektivne nagrade Grada Trilja obilježava se dan Grada. Uz Blagdan Svetog Mihovila središnja zanimljivost je poznati robno stočni sajam koji, kako kaže iz Poglavarstva, vraća svoj stari sjaj.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARIJA U VRLICI

Predstojećeg vikenda i grad Vrlika obilježava svog zaštitnika Gospu od Ružarija. član Poglavarstva Jure Plazonić najavljuje svečanost već ovog četvrtka odlaskom u Zagreb ,polaganjem vijenaca na grobove prvog Hrvatskog predsjednika Dr Franju Tudjmana, mistra obrane Gojka šuška i Vrličkog pjesnika Milana Begovića.

Petak je ispunjen sportskim dogadjajima, zabavom i kulturno- umjetničkim programom. U subotu su na redu Gradska zbivanja, svečana sjednica Gradskog vijeća za dodjelu osobnih i kolektivnih nagrada, a u večernjim satima, dodaje gosp. Plazonić, zabava i koncert upriličen s svečanim vatrometom.

Nedjelja kao blagdanski dan započinje s vjerskim slavljem procesijom i svetom misom koju će predvoditi i propovijedati povincijal Fra željko Tolić.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARIJA U BAJAGIćU

Gospa od Ružarija zaštićuje i svečano se obilježava u župi Bajagić-Obrovac. Obilježavanje kreće već od ove subote koncertom Marka Perkovića Tompsona i Tihe Orlića, na platou ispred crkve u Bajagiću.

Desetodnevno druženje bit će upotpunjeno sportskim, kulturnim glazbenim i vjerskim dogadjajima.

Program trodnevnice povodom blagdana Gospe od Ružarija u župi Bajagić-Obrovac vodi dr. Don Ante Mateljan, a samu procesiju na završnoj svečanosti Fra Mirko Marić.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Iz sinjskog pogona HEP-a najavljuju sutra u vremenu od 9-14 sati radove na elektroenergetskim postrojenjima. U tom periodu bez napajanja elktričnom energijom bit će potrošači na području Hrvaca, Potravlja, Satrić,Maljkova te Zelova. Iz HEP-a mole za razumjevanje.

VRIJEME

I danas u većem dijelu dana sunčano i stabilno vrijeme. Kroz jutro temperature zraka izmedju 12 i 19 stupnjeva, a najviša dnevna i do 25 stupnjeva Celzijevih.