Ponedjeljak, 27.09.2004.

DANI SV. MIHOVILA

Povodom blagdana sv. Mihovila, večeras u kino dvorani u Trilju bit će proslava 123 godišnjice Osnovne škole Trilj. Na proslavi će uz brojne nastavnike, profesore i ravnatelje koji su dosadašnjih godina radili u ovoj školi biti prezentiran i sadašnji nastavnički kadar.

Pripreme za sutrašnju sjednicu gradskog vijeća i ovotjedno obilježavanje grada Trilja privedeni su kraju, potvrđuje gradonačelnik Jozo Sarač. Pri proslavi najavljuje dolazak brojnih uglednika kulturnopolitičkog života županije i Cetinskog kraja. Najavljen je i poveći broj vjernika koji će prisustvovati svečanom misnom slavlju obilježavanja svetog mihovila.

Sutra pred sam Dan svetog Mihovila u 11 sati u gradskom kinu održati će se svečana sjednica gradskog vijeća na kojoj će se uručiti osobne i kolektivne nagrade.Gradsko vijeće Grada Trilja donijelo je odluku da se kolektivna nagrada za očuvanje i promicanje kulturne i spomeničke baštine dodijeli Udruzi "Tvrđava čačvina", a za doprinos u razvoju poduzetništva i zapošljavanja poduzeću "Gilić Prom" - Vedrine Trilj.
Dobitnik osobne nagrade za očuvanje i promicanje folklorne baštine, te za rad s mladima je fra Duško Botica, župnik Graba.


Povodom blagdana Sv. Mihovila, zaštitnika župe Trilj, još ovaj tjedan u triljskoj crkvi s u 18 sati održava se devetnica kroz koju propovijedaju bivši župnici i kapelani župe Trilj.Ovogodišnju procesiju i misno slavlje predvodit će mostarski biskup msg. Dr. Ratko Perić koji će blagosloviti monumentalni brončani spomenik SV. Mihovila kojeg je napravio akademski kipar Josip Bosnić , a kip je inače posvećen svim poginulima s područja grada Trilja.

Blagdan Sv. Mihovila ujedno je i Dan Policije. Tim povodom sutra će na Centralnom križu gradskog groblja Lovrinac, u 8,30 sati Predstavnici Policijske Uprave položiti vijenac i upaliti svijeću svim preminulim pripadnicima policije, a obići će i grobove gdje su sahranjenji djelatnici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

NOVA DVORANA U DUGOPOLJU

Sutra će se u Dugopolju otvoriti nova školska dvorana koja je reprezentativan školski objekt i zasigurno najljepši u Dalmaciji. Dvoranu će u 12 otvoriti resorni ministar Dragan Primorac i župan Kruno Peronja. Prema riječima Ive Jurčevića ravnatelja dugopoljske osnovne škole dvorana je izgrađena proračunskim novcem općine Dugopolje te sredstvima županije. Nakon otvaranja u dvorani će biti upriličen športsko zabavni program koji će završiti memorijalnim malonogometnim turnirom.

KINO DANAS

Večeras u 18 sati u gradskom kinu Sinj igra animirani film Shrek 2, a u 20 sati Opasne djevojke.

VRIJEME

Prevladava promjenjivo oblačno vrijeme sa kišnim razdobljima.Temperatura zraka izmjerena u 8 sati iznosila je 12 stupnjeva Celzijevih . U nastavku dana malo će zatopljeti ali će se zadržati nestabilno. Dnevna temperatura zraka biti će između 12 do 17