Subota, 27.08.2016.

Veterani 4. gbr pobjednici turnira ‘Mate Munivrana’


U organizaciji Mjesnog odbora Gala, KUD-a ‘Krenica’ i Malonogometnog kluba Gala, 26. kolovoza održao se šesti po redu Malonogometni turnir u čat poginulom sumještaninu u Domovinskom ratu Mati Munivrani.

Turnir je okupio četiri ekipe (MNK Gala, Veterani 126.brigade, Veterani 4. Brigade i Veterani HVO-a ‘Ante Bruno Bušić’). Turnir je započeo pozdravom predsjednika Mjesnog odbora Gala Marka Mravka te slušanjem Lijepe naše, nakon čega je mimohod pripadnika krenuo prema groblju gdje je molitvu predvodio fra Antonio Mravak te su se upalile svijeće na grobu Mate Munivrane.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Udruga umirovljenika Sinj organizira izlet na slapove rijeke Krke

Udruga umirovljenika Sinj za svoje članove organizira novi izlet.

Kako nas je izvijestio predsjednik Udruge Petar Perajica, zbog slabog interesa umirovljenika, otkazuje se izlet u Vukovar i Đakovo koji je bio najavljen za 9. rujna.

Novi izlet planira se za 13. rujna, kada će sinjski umirovljenici obići slapove rijeke Krke. Zainteresirani umirovljenici za izlet se mogu prijaviti u tajništvu Udruge ili na broj telefona 821-262.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počeo 31. Brnaški dernekJučer je održan prvi dan 31. Brnaškog derneka, koji se održava na Meljači u Brnazama, u organizaciji Klastera ‘Sinjska alka’.
Brnašku feštu otvorili su mali alkarići nadmetanjem za Baru. Nakon svečane povorke koju je predvodio vojvoda Roko Čarić, 12 alkarića otpočelo je trku. Nakon tri trke Marijan Mastelić i Toni Mastelić imali su po osam punata. U pripetavanju Marijan je pogodio u jedan, a Toni u dva i tako s deset punata osvojio Baru. U znak pobjede vojvoda mu je na koplje privezao zeleno sukno, a gradonačelnica Sinja Kristina Križanac u pratnji predsjednice GV Ivane Šabić darivala je pobjednika i njegovog alkarskog momka Josipa Mastelića prigodnim poklonima.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Iz policijskog biltena: Dvije osobe ozlijeđene kosilicom, osobno vozilo naletjelo na jazavca

Jučer oko 18 sati na području Bajagića, prilikom košenja njive, kosilica je ozlijedila dvije muške osobe. Kolima Hitne medicinske pomoći prevezeni su u KBC Split, a još nije poznato o kakvim je ozljedama riječ.

Sinoć oko 22 sata na cesti D-219 na području Bilog briga osobno vozilo naletjelo je na jazavca, koji je na mjestu uginuo. Lešinu životinje preuzeli su djelatnici Županijskih cesta Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR