Petak, 27.08.2010.

Više od 4 000 ljudi pogledalo turnir u Glavicama

GLAVICE – U Glavicama je završen veliki nogometni turnir za dječeke “Dani Alke i Velike Gospe” koji se igrao po 16 put, a ujedno je ovo bio i 3. memorijal “Mirko Perić”. U kategoriji dječaka rođenih 1996. godište slavio je NK Adriatic iz Splita, drugi je bio Junak, a treći Adriatic 2. Najboljim igračem je proglašen Ivan Mastelić iz Junaka dok je njegov suigrač Ante Bilandžć bio najbolji golman u svojoj kategoriji. Najbolji strijelac je Ante Roguljić iz Adriatica.
U uzrastu dječaka rođenih 1998. godište prvi je bio Hajduk, drugi Adriatic, a treće Glavice. Najbolji igrač je Dino Skorup iz Hajduk, dok je najbolji golman Nikola Jelinčić iz Glavica a najbolji strijlelac njegov suigrač Marko Vuković.
Kod dječaka rođenih 2000. godište slavio je Hajduk, drugi je bio  Junak, a treći Adriatic. Najbolji igrač u ovoj  kategoriji je Leon Habib Ernst iz Hajduka koji je svojim potezima  impresionirao sve učesnike turnira, dok je njegov kolega Dino Mitrović bio najbolji golman u ovoj kategoriji. Prvi topnik u ovom uzrastu je Roko Liović iz Junaka.
U najmlađem uzrastu dječaka rođenih 2002. godište prvo je mjesto pripalo Adriaticu, drugo Šampionu iz Sarajeva, a treće OSK iz Otoka. Najboljim igračem u ovom uzrastu je proglašen Ante Baleta iz pobjedničke momčadi, dok je njegov suigrač Antonio Škoro bio najbolji strijelac. Titula najboljeg golmana u ovoj je kategoriji pripala Bakiru Brajloviću iz Šampiona. Nagrade su uručili Ivan Perić otac pokojnog nogometaša Glavica Mirka, gradonačelnik Sinja Ivica Glavan ,glavni instruktor NSŽSD prof. Zdravko Marić te članovi organizacijskog odbora turnira.
Važno je naglasiti da je upravitelj zaklade Kap za slap i predsjednik Mreže udruga osoba sa invaliditetom Dalmacije  Ante Raos prigodnim poklonima zaklade darivao najbolje pojedince na turniru, čime se htjelo ukazati na problem teških civilnih invalida koji žive među nama. Nagrade je u  ime Raosa, uručio tajnik udruge tjelesnih invalida grada Sinja Petar Norac Kevo. U protekla tri dana turnir se igrao na tri terena. Na ovom izuzetno jakom turniru su nastupile 43 ekipe iz 19 klubova, što je okupilo 650 mladih igrača. Tijekom trajanja turnira više od 4000 gledatelja je posjetilo ovaj vrhunski organiziran turnir kojeg su organizirali škola nogometa Glavice i NK Glavice. 
Izvor: www.krtica.eu

Puljiz i Barać u konkurenciji za Rudeš

Nogometaši Junaka sutra, 28. kolovoza, u 17 sati na svom travnjaku igraju utakmicu drugog kola 2. HNL protiv Rudeša. Za razliku od utakmice u Imotskom novopridošli Ante Puljiz i Stipe Barać imaju pravo nastupa i u konkurenciji su za prvi sastav. Svi igrači su na dispoziciji i nitko nema problema s ozbiljnijim ozljedama.
Glavni sudac sutrašnje utakmice je Klaić, a delegat/kontrolor Furač.
IZVOR: NK JUNAK

U sinjskog ispostavi Zavoda za zapošljavanje broj nezaposlenih kreće se oko 3130 osoba

Zahvaljujući programu zapošljavanja na javnim radovima i turističkoj sezoni, od travnja ove godine smanjuje se nezaposlenost u sinjskog ispostavi Zavoda za zapošljavanje. Tijekom srpnja i kolovoza broj nezaposlenih kreće se oko 3130 osoba.
Prema evidenciji najviše nezaposlenih posao je pronašlo tijekom svibnja.
Na Zavod se svakoga mjeseca prijavi i veći broj novih osoba, no ohrabrujući je podatak kako je njih svakoga mjeseca sve manje. Podatak o broju osoba korisnika novčane naknade govori kako novoprijavljeni dolaze uglavnom iz radnoga odnosa.

Obavijest

Udruga obitelji s četvero i više djece danas, 27. kolovoza, u 19,00 sati, u Dvorani franjevačkog samostana održat će redovnu godišnju skupštinu. Iz Udruge pozivaju sve obitelji obogaćene djecom, članove i druge ljude da dođu na skupštinu kako bi se upoznali s njihovim programom i ciljevima.

Obavijest

Zbog radova sanacije mosta za sav promet je zatvorena županijska cesta Potravlje–Satrić. Promet je reguliran privremenom prometnom signalizacijom.

Kino danas

Još samo večeras u sinjskom kinu, u 18,30 sati prikazuje se animirani film za djecu „Kako izdresirati zmaja“. Film je sinkroniziran na hrvatski.

Stanje na cestama

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, subotom je od 4 do 14 sati i nedjeljom od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala), D9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D66 (Pula-Labin-Opatija), D23 (Žuta Lokva-Senj).
Zabrana nema na autocestama te na Ličkoj magistrali (D1).
IZVOR: HAK