Četvrtak, 27.08.2009.

OBAVIJESTPredstavnici Nezavisnog i Samostalnog sindikata sinjske tvornice Dalmatinka Nova pozvali su radnike na sastanak. Razlog sazivanju sastanka je nezadovojstvo radom stečajnog upravitelja Vedrana šeparović, kazala nam je predsjednica Nezavisnog Sindikata Iva Radonja. Sastanak će se održati sutra, 28. kolovoza, u 9 sati ispred zgrade tvornice.

TURNIR U ODBOJCI

Sutra, 28. kolovoza, u 10,00 sati u Oš Marka Marulića održat će se turnir u odbojci za djevojčice uzrasta od 5. do 7. razreda. Turnir organizira udruga Novi put Sinj, u okviru projekta "Sinj grad zdrave mladeži.

DJEčJE ALKE

U Sinju će se sutra, 28. kolovoza, održati dvije dječje Alke.
Jedna od njih je Dječja alka Luka, koja se ove godine organizira 9. put. Sudjelovat će 11 alkarića i njihovih momaka, a natjecanje za Baru počinje u 18 sati.
Sutra će se održati i tradicionalna Dječja Alka Bazana.

OBAVIJEST

šPORTSKO DRUšTVO BISKO ORGANIZIRA MALONOGOMETNI TURNIR
Turnir traje od 6.9.2009. do 20.9.2009. Igra se sustavom 4+1, nagrađuju se i najbolji pojedinci.
NAGRADE:
1. mjesto: 6 000 kuna + pehar i zlatna medalja
2. mjesto: 4 000 kuna + pehar i srebrena medalja
3. mjesto: 2 000 kuna + pehar i brončana medalja
4. mjesto: pehar
Kotacije po ekipi iznose 300 kuna, a uplate je moguće izvršiti na žiro-račun: 2330003-1100389374 športsko društvo \"BISKO\". Prijave traju do 4.9.2009. (petak) do 19 sati, a isti dan u 20 sati je izvlačenje parova u prostorijama Osnovne škole Bisko.
Informacije i prijave na brojeve 091 / 250-79-59, 091 / 954-64-41.

OBAVIJEST

Javno poduzeće "Vodovod i čistoća" pokrenulo je akciju iskapčanja s vodomreže neplatiša. Voda se za sada isključuje većim dužnicima. Ove su mjere poduzete jer dug za potrošenu vodu u prvih 6 mjeseci iznosi oko 7,5 milijuna kuna. Neplatišama je poslano 3500 opomena, a poduzeto je i 400 ovrha.

OBAVIJEST

Radovi djece koji su u okviru kulturnog ljeta pohađali radionice Udruge Srma, javnosti će biti predstavljeni večeras. Na košarkaškom igralištu u 19 sati bit će otvorena izložba radova koji su nastali u proteklih mjesec i pol dana. Kulturno ljeto za djecu i mlade, od 7 do 19 godina, pod nazivom "Ljeto je eto, a što sad" u Sinju se održavalo prvi put i pohađalo ga je 82-je djece. U okviru programa održavale su se likovne i kreativne etno radionice izrade ukrasa i ukrasnih predmeta te kazalište. Ciljevi kulturnog ljeta su bili prevencija rizičnog i asocijalnog ponašanja djece i mladih kroz kvalitetno osmišljavanje slobodnog vremena, inkluzija i socijalizacija djece i mladih s poteškoćama u razvoju te popularizacija likovnog, dramskog i etno stvaralaštva djece i mladih. Radionice su se održavale u okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe, pod pokroviteljstvom Grada Sinja.

OBAVIJEST

Na sinjske ulice uskoro će biti uvedena automatska naplata parkiranja. Poduzeće za parking Kamičak danas je počelo s obnavljanjem horizontalne signalizacije unutar zatvorenog parkirališta u centru grada. Radovi se izvode u Glavičkoj ulici, Vujanovićevom prolazu, ulicama Stjepana Gunjače i žrtava rata te Fratarskom prolazu. Iako se radi o redovitom održavanju, ovo obilježavanje parkirnih mjesta ujedno je uređenje prostora na kojem će biti postavljeni aparati za automatsku naplatu. Osim u prvoj zoni, narednih dana parking mjesta će se obilježiti i u drugim ulicama u kojima se također planiraju postaviti parkirni automati. Direktor Kamička d.o.o. Ivan Mijić kazao je kako će na području Grada Sinja biti postavljeno 12 parkirnih automata.

KINO DANAS

U gradskom kinu danas se prikazuje Harry Potter 6. dio od 19.45 sati.