Ponedjeljak, 27.08.2007.

KRONIKA 92

PP SINJ, 26.08.2007. g. u Sičanima, predio Mojanka, izvršen je očevid te je utvrđeno kako je opožareno oko 150 Ha suhe trave, niskog raslinja te se šteta cijeni na oko 400 000 kn. Uzrok požara je otvoreni plamen izazvan od strane pedesetdvogodišnjaka koji je nakon kriminalističke obrade uz KP priveden IS žS u Splitu koji mu je odredio pritvor.
IZVOR: PU SD

OBAVIJEST

Zbog nedostatka krvi svih krvnih skupina Transfuzijski odjel Kliničke bolnice u Splitu i danas apelira na sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu pozivu na darivanje krvi. Krv se može darovati svakim danom od 8 do 17 sati na transfuzijskom odjelu KB u Splitu.

VIJESTI IZ OTOKA

U dječjem vrtiću «žabica» u Otoku u tijeku su pripreme za novu pedagošku godinu. Kako nas je izvijestila pedagoginja tamošnjeg vrtića Zdenka Hrvojić ove pedagoške godine upisano je 87 djece u tri odgojne skupine. Do sada je vrtić radio samo u jutarnjoj smjeni, a sada postoji mogućnost i za realizacijom programa u poslijepodnevnoj smjeni.

POčINJU RADOVI NA UREđENJU CESTE HAN-VAGANJ

Ministri mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, financija Ivan šuker i zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić u utorak će svečano otvoriti radove na uređenju državne ceste D-219 dionice Han - Vaganj. Svečanost će početi u 13,00 sati, a okupljanje sudionika najavljeno je u 12,30 na državnoj cesti kod skretanja za Gljev. Vrijednost investicije je 33 milijuna kuna, a radove će izvoditi Poduzeće za ceste Split.

SPORT

U susretima prvog kola treće HN lige Junak je u Benkovcu pobijedio Velebita 2:1, a nogometaši Hrvaca na svom terenu sa 4:0 pobijedili su Primorca iz Biograda.

Pobjednik turnira malog baluna u Sinju je ekipa Suhač komerc koja je u finalu pobijedila ekipu Brnaza 4:3, nakon izvođenja kaznenih udaraca. Treće mjesto osvojila je ekipa caffe bar Samuraj iz Dicma.

Na prvenstvu Hrvatske u konjičkom preskakanju prepona održanom u Trilju prvo mjesto u kategoriji uzdanica osvojila je Matija Matotek iz čakovca, kod juniora najbolja je bila Petra Ferenšak iz Zagreba, a kod seniora Dori Lamalik iz KK Purgerski Zagreb dok je drugo mjesto zauzeo Denis Gugić.