Petak, 27.07.2012.

Konferencija za novinare Turističke zajednice Grada SinjaNa konferenciji za novinare koju je organizirala Turistička zajednica Grada Sinja predstavljeni su programi zajednice u sklopu manifestacije Dani Alke i Velike Gospe.
Riječ je o predstavi Opsada Sinja 1715. koja  svjedoči o slavnoj pobjedi Sinjana nad nadmoćnom osmanlijskom vojskom. U predstavi će sudjelovati više od 100 glumaca, a i ove godine, kao i prethodne tri,  režirat će je poznati splitski redatelj Rade Perković.
...

Mladi hodočaste od Sinja do Aizsa

I ove godine u zadnjem tjednu srpnja održava se hodočašće mladih iz Hrvatskog nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži u Asiz, povodom blagdana Gospe od Anđela (2. kolovoza) na kojem se dobiva potpuni oprost grijeha, tzv. Porcijunkulski oprost.

Svako područje u Hrvatskoj ima određenu rutu koju pješice prolazi, a onda autobusima kreću u Asiz. Mladi iz Splitsko-dubrovačkog i Zadarsko-šibenskog područja sutra kreću upravo iz našeg prelijepog Sinja prema Kninu, kamo se nadaju stići 31. kolovoza.

Prva relacija je Sinj-Muć, a budući da je cesta kojom će mladi hodati krivudava i puna okuka, ovim putem upozoravamo vozače koji tuda voze da od 6 ujutro do 12 sati budu vrlo pažljivi jer bi nas mogli lako susresti da navedenoj relaciji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Sinju prikupljeno 50 doza krvi

U Sinju je danas u akciji dragovoljnog darivanja krvi prikupljeno je 50 doza, a još 15 davatelja je odbijeno zbog manjih zdravstvenih poteškoća. Akciju su organizirali GD crvenog križa Sinj i klub DDK Sinj. Sljedeća akcija održat će se 17. kolovoza u Sinju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Svečani koncert sinjskih glazbaraVečeras u 20 sati u Alkarskim dvorima održat će se svečani koncert Gradske glazbe Sinj, povodom 150 godina uspješnog rada i djelovanja. Uz slavljenike na koncertu će nastupiti i njihovi gosti Puhački orkestr 'Arcobaleno' iz Trsta, Puhački orkestar 'Morahaloma' iz Mađarske te Hrvatski pučki orkestar 'Gradska glabna Imotski'. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer su policijski službenici na području Prve policijske postaje Split, te policijskih postaja Vis, Trogir i Trilj su kod 36-godišnjaka, 23-godišnjaka i dvojice 25-godišnjaka pronašli ukupno 9 stabljika marihuane, te manju količinu marihuane i speeda. Droga im je oduzeta, a protiv njih će se podnijeti odgovarajuće kaznene prijave.
IZVOR: WWW.FERATA.HR